Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Bertens câștigă runda asta. Cum va răspunde Simona după această finală pierdută?

O fi zâmbit Simona frumos la ceremonie, dar i-a aruncat lui Bertens că speră să-și ia revanșa, iar în timpul meciului, cel puțin la ultimul OCC, fumega. Avea și dreptate – Bertens i-a propus un joc exasperant de variat, care nu prea i-a oferit șanse. (Foto: Jimmie48Photography)

Camelia Butuligă 11 mai 2019

A fost mai bună Kiki în seara asta. Dar o să vă spun și vouă ce i-am spus unei tinere fane neconsolate pe Twitter: dacă Simona câștigă Roma sau, param-pam-pam, Roland Garros, nimeni n-o să mai plângă că n-a luat Madridul. Imaginea de ansamblu, oameni buni: sezonul de zgură e în toi și Simona a făcut finală la primul turneu pre-RG la care participă. Acestea fiind spuse, Kiki Bertens e periculoasă. Cei care au ieșit pe post la ore de maximă audiență și au spus că Bertens e outsider, nu și-au făcut, ce surpriză, temele. Olandeza s-a dumirit relativ recent cum să câștige și pe hard, până atunci adunase cele mai bune rezultate ale ei pe zgură. Jocul ei, construit în jurul unui forehand greu, plin de topspin, e perfect pentru această suprafață. În drumul spre finală le-a învins pe Siniakova, Ostapenko, Sevastova, Kvitova și Stephens fără să piardă set, prima campioană la Madrid care reușește acest lucru. 

Dar să vedem ce s-a întâmplat și unde s-a câștigat și pierdut această finală. După trei holduri, a urmat o serie de patru breakuri consecutive, câte două pentru fiecare. Simona a lovit prima, dar nu a putut să consolideze niciunul din cele două breakuri, iar pe al doilea l-a dat înapoi cu o dublă – niciodată un semn bun. Problema în setul 1 pentru Simona nu a fost că nu-i intra serviciul 1 (a avut 87% reușite), ci că nu câștig

Acest articol este disponibil membrilor 30-0 Plus. Alege un abonament
sau autentifică-te, daca ai deja abonament, pentru a citi tot conținutul.
Îți place?