Ce bine că s-a întors: Mihaela Buzărnescu revine în circuit după aproape un an, în înfrângerea cu Sloane Stephens

Radu Marina | 2 septembrie 2020

Mihaela s-a reîntors, joacă, e sănătoasă și e competitivă. Ce n-a mers bine azi se poate rezolva și corecta în timp, cu răbdare și cu o atitudine bună la următoarele turnee. Nu va fi ușor, așa cum nu a fost ușor nici cu revenirea după accidentarea suferită la gleznă în 2018, dar experiența e de partea ei; Mihaela a revenit din situații chiar mai grele de atât și știe ce trebuie să facă pentru a reveni, din nou, sus.

US Open este oferit de

Bucură-te de US Open așa cum se cuvine, echipat corespunzător! Pe durata US Open, ai parte de o reducere grozavă în Shop-ul 30-0, valabilă la șosetele colorate! Primești 40 la sută discount dacă folosești codul de voucher MUSTHAVESOCKS.

Plasează-ți comanda AICI.

După o pauză de aproape un an de zile, perioadă în care a suferit două intervenții chirurgicale (tendon și umăr), Mihaela Buzărnescu s-a reîntors, oficial, în circuitul WTA. Nu a revenit cu victorie, ea fiind învinsă, 6-3, 6-3, de Sloane Stephens, favorita 26 la US Open, însă întoarcerea la competiții și faptul că e, din nou, pe teren, joacă și e sănătoasă echivalează în sine cu o mică victorie. 

Mihaela a jucat în această noapte primul ei meci oficial din septembrie 2019 încoace și n-a făcut-o tocmai rău. S-a simțit rugina, s-a văzut lipsa meciurilor și a încrederii, dar tenisul ei exploziv și acele schimbări de direcție marcă înregistrată sunt tot acolo. Lipsește echilibrul, lipsește precizia și e teamă, reținere sau lipsa măsurii în mișcări și execuții, dar loviturile n-au dispărut. 

Primul set a fost imaginea perfectă a ceea ce înseamnă revenire la tenis după o pauză atât de lungă: nesiguranță în execuții, teama de a da drumul complet la lovitură sau rotații, lipsa de repere și multe fluctuații. Au fost game-uri lungi și intense, cu puncte bine construite, dar cu reușite izolate și cu o senzație permanentă că Mihaela joacă ba cu frâna trasă, ba vrea prea mult de la fiecare lovitură, ba are prea multe soluții la îndemână și nu știe ce să aleagă. 

Primele patru game-uri ale setului au fost dure și s-a jucat tare, însă toate au mers, rând pe rând, spre Sloane Stephens. Toate punctele esențiale au fost câștigate de americancă, în vreme ce Mihaela a construit bine, dar n-a putut finaliza punctele, a încercat să pună probleme prin acele schimbări de direcție specifice ei, dar n-a rănit, a avut mereu inițiativa, dar n-a putut concretiza nimic. 

Condusă cu 1-5 și nemaiavând prea multe de pierdut, Mihaela a început, timid, să construiască și să dea drumul complet la braț: a lovit relaxat, a uitat de scor și a început să simtă mingea din ce în ce mai bine. Asta i-a adus două game-uri la rând și cinci mingi de set salvate, doar că avantajul avut de Stephens a fost prea mare pentru a putea să o mai prindă din urmă pe favorita 26. 

Jocul bun arătat pe finalul de set avea să fie continuat apoi în setul doi, când Mihaela a început cu break și părea că e într-o zonă în care totul îi iese. N-a durat prea mult însă această perioadă bună de joc, și-a pierdut serviciul în game-ul următor, iar după alte două game-uri echilibrate a cedat: de la 2-2 a pierdut următoarele 3 game-uri la rând, adică o diferență prea mare pentru a mai putea fi recuperată, în condițiile în care vorbim de o jucătoare cu zero meciuri jucate în ultimul an și fără încredere. 

Mihaela s-a reîntors, așadar, pe teren. Asta e vestea cea mai bună după meciul acesta; joacă, e sănătoasă și e competitivă. Ce n-a mers bine azi se poate rezolva și corecta în timp, cu răbdare și cu o atitudine bună la următoarele turnee, care ar trebui să fie foarte interesante pentru ea. Nu va fi ușor, așa cum nu a fost ușor nici cu revenirea după accidentarea suferită la gleznă în 2018, dar experiența e de partea ei; Mihaela a revenit din situații chiar mai grele de atât și știe ce trebuie să facă pentru a reveni, din nou, sus.  

https://twitter.com/WTARomania/status/1300971786201423874?s=20

Foto: USTA

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi