Fast
Simo, posibilă revedere cu Aga în turul 3

Miami, tragerea la sorți. Departe de Simona pe tablou, meciul turului 1 este întâlnirea dintre Serena și Naomi Osaka

Treizecizero | 19 martie 2018

Nu e timp de pauză. Nici nu s-au răcit bine impresiile după finalele de la Indian Wells, că turneul de la Miami e deja la ușă. Tragerea la sorți a tabloului feminin, efectuată în timp ce finala masculină memorabilă de la Indian Wells era în plină desfășurare, a fost suficient de interesantă încât să atragă atenția de la meci cu câteva fire narative interesante. Așadar.

Simona. Simona Halep revine la muncă după finalul abrupt petrecut în semifinalele Indian Wells și va fi cap de serie 1, urmând să aibă un tur doi bun pentru început, cu învingătoarea dintre Veronica Cepede Royg și o jucătoare din calificări. Turul trei i-ar putea-o aduce pe Agnieszka Radwanska, cap de serie 30. Aga e fostă campioană la Miami, dar forma ei recentă e mai degrabă îngrijorătoare pentru ea și pentru fanii ei. A trecut și ceva vreme de la ultima întâlnire Simo vs Aga (5-5 la general). Dacă între 2014-2016 s-au văzut des, ele nu s-au mai întâlnit de la sfertul de finală jucat la Cincinnati, în 2016, câștigat de Halep în două seturi.

Turul patru ar însemna fie Sevastova, fie Keys. Aici e de notat altă tragere interesantă: Keys va juca în turul doi cu învingătoarea dintre Cici Bellis și Victoria Azarenka (de trei ori campioană aici), un meci care se anunță de văzut.

Dacă totul merge bine, sferturile i-ar aduce Simonei pe cineva din grupul Pliskova, Goerges, Kuznetsova, Sorana Cîrstea. Iar în semifinale, adversara ipotetică ar fi cel mai probabil aleasă dintre Muguruza, Kerber, Sloane Stephens, Caroline Garcia sau Carla Suarez Navarro.

E un traseu care se poate arăta fie foarte complicat, fie se poate elibera mult pe parcurs. Dar, la revenirea la locul unui episod care i-a marcat într-un final în bine sezonul 2017, Simona își va dori mai mult ca orice să reia seria de victorii și să atace din nou o finală importantă. Cel mai important rezultat al Simonei la Miami? Semifinala spectaculoasă cu Serena Williams, din 2015, pierdută cu 7-5 în decisiv.

Româncele. Sorana Cîrstea este cap de serie 32 și deschide în turul 2 cu învingătoarea dintre Su-Wei Hsieh și o jucătoare din calificări. Apoi o va întâlni pe Karolina Pliskova, dacă aceasta va trece, la rându-i, de un tur 2 dificil, cu învingătoarea dintre Makarova și Bacsinskzy.

Celelalte două românce sunt în partea de jos a tabloului și joacă în turul 1. Mihaela Buzărnescu o întâlnește pe Kirsten Flipkens, iar învingătoarea se va duela cu Johanna Konta, campioana en-titre.

După setul aproape perfect până la un punct făcut cu Karolina Pliskova la Indian Wells, Irina Begu deschide cu o jucătoare din calificări. Apoi se va duela cu cineva care îi va trezi amintiri plăcute. E vorba de Coco Vandeweghe, contra căreia a câștigat unul dintre cele mai frumoase meciuri ale carierei, dacă nu cumva cel mai: acea victorie epică de la Roland Garros.

Și pentru că sunt multe jucătoare din calificări pe traseul româncelor, să nu uităm că Monica Niculescu e pe tablou, unul puternic. Moni e favorită 1 și deschide cu Antonia Lottner, din Germania, învingătoarea duelându-se apoi pentru tabloul principal cu Wickmayer sau Rogowska.

Capul de afiș al primului tur. De la o poștă sare în ochi un duel care va genera multe titluri: Serena Williams va fi față în față cu Naomi Osaka. Meciul (o întâlnire în premieră între cele două) ar fi fost oricum ofertant ca fir narativ, pentru că e ușor de împachetat ca un duel între generații, între probabil cea mai bună jucătoare din toate timpurile și o tânără despre care s-a spus de multe ori că îi seamănă Serenei. Dar contextul îl face și mai interesant de urmărit: proaspăt revenită în circuit și încă departe de tenisul ei cel mai bun, Serena Williams încearcă să pună cap la cap câteva meciuri bune. Dar nefiind cap de serie, tragerile n-au cum să o ajute prea mult. La rândul ei, Naomi se întâmplă că vine exact după momentul de vârf al carierei: titlul de la Indian Wells. Cum se va reseta ea emoțional la timp pentru întâlnirea simbolică cu o legendă a tenisului? Mai mult, meciul se joacă la un turneu de casă al Serenei, pe care aceasta l-a câștigat de opt (!) ori. Iar faptul că se petrece în turul 1 contribuie la intrigă.

Mai era ceva necesar în plus la toate astea? Da. Elina Svitolina; una dintre cele mai bune jucătoare ale momentului o va aștepta odihnită în turul al doilea pe învingătoare.

https://twitter.com/MiamiOpen/status/975536832187437057

Jumătatea de jos a tabloului. Meciul dintre Serena și Naomi se petrece pe sfertul al treilea de tablou. Am vorbit mai sus în fugă despre primele două sferturi. În al treilea, pe lângă Svitolina le mai găsim printre capii de serie pe Ostapenko, Kvitova, Barty, Mladenovic, dar mai ales pe recenta finalistă de la Indian Wells, Daria Kasatkina.

Iar sfertul patru? Caroline Wozniacki, favorită 2 și finalistă anul trecut (a pierdut atunci cu Konta) îl domină. Le are în preajmă pe Kontaveit, Vesnina și Vandeweghe dintre capii de serie (cu Irina Begu gata să-i ia locul americancei). Apoi le regăsim pe Konta, Mertens, Bertens și Venus Williams.

Tabloul complet este AICI.

 

***

Nou în 30-0 Shop

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – se întoarce în ediția a doua! Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar. Și, în spiritul locului, am pregătit și câteva bunătăți extra 🙂

Noua ediție vine cu:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum, cu peste 120 de imagini realizate de unii dintre cei mai buni fotoreporteri din lume;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți un exemplar de AICI. Poate fi un cadou perfect sau un obiect de colecție, de o valoare emoțională aparte peste ani!