Fast
Alte update-uri de calendar

Indian Wells nu se dispută în martie, va încerca să se reprogrameze în cursul sezonului 2021

Treizecizero | 29 decembrie 2020

Ai rămas în urmă cu cadourile sau te temi că nu vor ajunge la timp? Avem Gift Card-uri în Shopul 30-0! Soluția ideală pentru un cadou de ultim moment.

Comandă-ți DE AICI, pentru tine sau pentru prietenii tăi, un Gift Card de 200 de lei cu doar 150 de lei, sau unul de 100 de lei cu doar 80 de lei.

Un nou rând de update-uri în ce privește calendarul ATP pentru prima parte a noului sezon a fost făcut public astăzi de circuitul masculin, în încercarea de a aduce cât mai multă predictibilitate. Să vedem principalele concluzii:

Ce e nou. Știam deja calendarul până la final de februarie. Ce aflăm acum este că după Australian Open vom avea câte puțin din ce aveam în mod normal în primele luni ale anului. Adică un pic de indoor european (Rotterdam, Montpellier, Marseille), un pic de Middle East (Doha, Dubai), un pic de circuit sud-american (Acapulco, Cordoba, Buenos Aires, Santiago) și un turneu foarte mare (Miami).

IW cade iar. Nu vom avea Indian Wells, cel puțin nu în datele obișnuite. BNP Paribas Open a anunțat azi oficial că nu se va desfășura în segmentul de calendar pe care obișnuia să-l ocupe în mod normal. Este pentru al doilea an consecutiv când Indian Wells cade victimă consecințelor pandemiei, după ce, în martie 2020, a fost primul eveniment sportiv major care a fost anulat. Asta, în sine este o veste proastă, din toate punctele de vedere. Însă există și o parte plină a paharului: turneul a anunțat că, împreună cu WTA și ATP, caută o soluție pentru reprogramarea sa în cursul anului. O variantă ar putea fi post-US Open.

Reminder:

-ATP spune că restul calendarului, adică începând din aprilie, rămâne conform planului inițial, și că va căuta să suplimenteze, pe cât posibil, cu turnee noi, cu o licență pentru un singur an.

-WTA nu a anunțat, deocamdată, noi modificări în calendar, afară de cele știute deja pentru primele două luni ale anului.

-Reamintim că circuitul masculin va debuta cu turneul ATP 250 de la Delray Beach (unde Andy Murray a primit un wild-card), iar circuitul feminin va începe cu turneul WTA 500 de la Abu Dhabi. Acolo sunt anunțate patru jucătoare din Top 10 (Kenin, Svitolina, Pliskova și Sabalenka), plus alte nume importante (Muguruza, Rybakina, Mertens, Vondrousova, etc).

Calificările pentru Australian Open se joacă la Doha (cele masculine) și Dubai (cele feminine).

-Rotterdam (27 februarie – 7 martie) ar putea fi și locul unde va reveni în circuit Roger Federer, care a anunțat zilele trecute că se retrage de la Australian Open, pentru că e incomplet refăcut din punct de vedere al pregătirii fizice. Federer a participat și câștigat la Rotterdam cel mai recent în 2018, moment în care a și revenit pe locul 1 în lume.