Fast
Absență importantă

Roger Federer s-a retras de la Australian Open, va reveni în circuit după Melbourne

Treizecizero | 28 decembrie 2020

NOU: Gift Card-uri în Shop 30-0! Soluția ideală pentru un cadou de ultim moment.

Comandă-ți DE AICI, pentru tine sau pentru prietenii tăi, un Gift Card de 200 de lei cu doar 150 de lei, sau unul de 100 de lei cu doar 80 de lei.

Roger Federer nu a reușit să câștige cursa cu timpul rămas la dispoziție pentru a putea participa la Australian Open. Agentul său, Tony Godsick, a confirmat într-un interviu pentru AP că Federer, 39 de ani, a decis să se retragă de la primul turneu de Grand Slam al anului, considerând că nu este complet pregătit din punct de vedere fizic.

Godsick a adăugat că echipa elvețianului lucrează la alcătuirea unui calendar de turnee care să-i înlesnească reintrarea în circuit, Federer urmând să revină cât mai repede cu putință după AO.

„Roger a decis să nu participe la ediția 2021 a Australian Open. A progresat mult în ultimele luni cu genunchiul și cu nivelul de fitness, dar după consultări cu echipa, a decis că alegerea potrivită pe termen lung este să revină în circuit după AO”, a spus Godsick. „Voi începe discuții în această săptămână cu turneele care încep după AO și vom construi un program pentru el, pentru restul anului”.

Federer dăduse de înțeles, în cea mai recentă apariție publică, faptul că e la limită în ce privește prezența la Melbourne. Chiar dacă AO va începe cu trei săptămâni întârziere față de programul obișnuit – consecință a modificărilor de calendar impuse de pandemia COVID-19 -, iar această situație l-ar fi putut ajuta, până la urmă timpul rămas a fost prea puțin. Federer se pregătește în aceste zile la baza lui din Dubai, acolo unde își face în mod tradițional pregătirea pre-season.

Ultimul meci oficial al lui Federer datează de la ediția 2020 a AO, când a pierdut în semifinale cu Novak Djokovic, într-un meci în care problemele lui fizice au fost evidente. Câteva săptămâni mai târziu, elvețianul a suferit o intervenție artroscopică la genunchiul drept, urmată de o alta, la același genunchi, sfârșind prin a rata tot restul sezonului.

În ciuda faptului că a jucat doar șase meciuri în 2020, Federer a fost recent votat din nou, pentru a 18-a oară consecutiv, jucătorul favorit al fanilor în ancheta ATP – din această perspectivă, va fi o pierdere importantă pentru Australian Open; va fi al treilea turneu de Grand Slam consecutiv pe care elvețianul îl va rata.

Însă, chiar și în aceste condiții, Federer nu va ieși din Top 10, în contextul regulilor actuale după care funcționează clasamentul ATP, care ia în calcul ultimele 24 de luni.

Australian Open începe pe 8 februarie, în condiții speciale.