Fast
Anticipație

„Ea are arme pentru iarbă”. Atuurile Simonei pentru iarbă, explicate de Daniel Dobre

Treizecizero | 11 iulie 2019
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

În aprilie, imediat după ce s-a întors de la primul turneu alături de Simona Halep, cel de la Miami, Daniel Dobre vorbea, într-un interviu exclusiv cu 30-0, despre motivele pentru care crede că Simona ar putea avea rezultate bune pe iarbă.

Iată răspunsul complet din acel interviu (prima parte, AICI; partea a doua, AICI) al lui Daniel Dobre, despre potențialul Simonei pe iarbă.

„Eu o văd jucând bine pe iarbă, și chiar o văd că ar câștiga un pic mai ușor meciurile din punct de vedere al efortului fizic. E într-adevăr un efort mai intens, mai rapid, dar nu poți să spui că ai pe iarbă meciuri ca alea de pe zgură. 

La Wimbledon e important să scapi de primele tururi, apoi deja intră rutina, știi unde să dai, nu te mai surprinde, te așezi mai bine la minge, iarba se încetinește, poți să-ți faci o tactică mai bună. Ea are arme pentru iarbă. Serviciul ei slice e perfect pentru iarbă, poate să stea jos pe picioare, reverul mai drept care rămâne jos e foarte bun, se mișcă bine, pasează bine, de returnat nu returnează rău. Deci are arme.

De exemplu, a pierdut acel sfert cu Kerber în 2016, putea avea apoi o semifinală cu Venus, nu se știa. Sau semifinala cu Bouchard din 2014, cu piciorul scrântit a fost acolo, în meci. 

Sunt multe situații în care a fost mereu ‘acolo’. Oamenii dacă ar vedea cât oscilează celelalte jucătoare, ar aprecia și mai bine constanța ei. E de cinci ani în Top 10. Aici intervine și presa română, care, în loc să aprecieze aceste situații, aceste nenumărate momente bune pe care nu doar ea, ci și celelalte fete le-au oferit, în loc să fim pozitivi zi de zi, încercăm ca din fiecare meci pierdut să scoatem ceva. Asta e ceva ce nu știu de ce ține, dar presa ar putea să facă mult mai bine pentru acești sportivi, fiind alături de ei tot timpul. Și la bine și la rău.” 

N-a fost niciodată vorba despre „obiectivul principal al anului este Wimbledon”

Ulterior, o confuzie de traducere la o altă declarație a lui Daniel Dobre, făcută în timpul RG, a făcut posibilă ca să se vehiculeze știrea potrivit căreia Dobre și Simona și-ar fi fixat din startul colaborării obiectivul principal drept Wimbledon, lăsând pe planul secund Roland Garros. Simona a explicat și azi, la conferința de presă de după semifinala cu Svitolina, că n-a fost niciodată cazul așa și că nu-și poate programa vârfurile de formă:

„N-a fost nimic plănuit, n-a fost niciodată o discuție de acest gen. Eu de fiecare dată când merg la un turneu sunt 100 la 100. Acum că sunt mai puternică într-o perioadă și mai puțin puternică în alta, nu depinde de mine, depinde de multe chestii. Dar am știut și am avut încredere că dacă încep să simt jocul pe iarbă am o șansă în plus. Am lucrat în trecut și cu Darren la mai multe lucruri, la scurte, aici mă ajută mai mult. Să merg la fileu – nu prea am mers, dar atunci când am făcut-o, am făcut-o bine.  Toate împreună și toți oamenii de lângă mine m-au ajutat ca să ating o formă bună. Dar nu știu când vine, nu îmi fixez perioadele în an când să fiu în formă bună.”

CELEBRATION ÎN SHOP-UL 30-0!

Primul Slam nu se uită niciodată! Așa că facem un tricou de colecție, care să ne reamintească de acea zi minunată de la Paris, de acel scor de neuitat, care poate fi începutul pentru multe alte lucruri frumoase. Design votat de cititorii 30-0!

Comandă-l de AICI.

Ediție limitată!