Fast
Programul weekendului

Duelul de Fed Cup dintre Cehia și România începe cu Pliskova vs Buzărnescu

Treizecizero | 8 februarie 2019

Meciul dintre Cehia și România, contând pentru prima rundă a Grupei Mondiale a Fed Cup 2019, își știe acum programul.

Sâmbătă (începând cu ora 14:00):

Karolina Pliskova – Mihaela Buzărnescu
Katerina Siniakova – Simona Halep

Duminică (începând cu ora 14:00):

Karolina Pliskova – Simona Halep
Katerina Siniakova – Mihaela Buzărnescu
Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova – Irina Begu/Monica Niculescu

*Nominalizările de duminică pot fi schimbate de către cei doi căpitani.

-Karolina Pliskova și Mihaela Buzărnescu s-au mai întâlnit în două ocazii până acum, de fiecare dată pe iarbă, cehoaica impunându-se în ambele ocazii. Primul meci datează din 2012, în sferturile unui challenger la Nottingham (4-6, 6-3, 7-5), însă mult mai relevant e duelul de anul trecut de la Wimbledon, în turul al treilea, când Mihaela a fost foarte aproape s-o elimine pe mai bine cotata ei adversară. Dar, după ce a dominat mare parte din meci, Miki a fost învinsă de Pliskova, 3-6, 7-6 (3), 6-1.

-Simona Halep și Katerina Siniakova s-au întâlnit în două ocazii până acum, de fiecare dată la Shenzhen, în edițiile din 2017 și 2018 ale acestui turneu. În 2017 s-a impus Siniakova, 6-3, 4-6, 7-5, meci contând pentru optimile de finală, iar Simona și-a luat revanșa anul următor, învingând-o pe Siniakova chiar în finală, 6-1, 2-6, 6-0. Acel meci ar putea fi util în perspectiva celui de sâmbătă, întrucât s-a desfășurat indoor.

-Rivalitatea dintre Pliskova și Simona Halep e deja binecunoscută, la fel ca și faptul că Simona are un avantaj în acest matchup, în care a câștigat de șase ori din opt întâlniri. Dar Pliskova a câștigat chiar unica întâlnire jucată anterior în Fed Cup între cele două, la Cluj, în 2016; cehoaica s-a impus, de asemenea, în ultima lor întâlnire, anul trecut, la Madrid.

Buzărnescu și Siniakova nu s-au mai întâlnit până acum.

-Mai multe despre acest duel, în preview-ul Treizecizero de aici.

-Celelalte meciuri din Grupa Mondială a Fed Cup sunt Germania – Belarus, SUA – Australia și Belgia – Franța. Învingătoarea din acest din urmă meci va întâlni în semifinale învingătoarea dintre Cehia și România.

Ce au spus fetele în conferința de presă de după tragerea la sorți

Simona, despre obiectivul în Fed Cup:

„Este important pentru mine să facem un rezultat bun la Fed Cup anul acesta. Este, pot spune, cel mai mare obiectiv. Nu este ușor, însă. Nu suntem foarte obișnuite să jucăm în echipă; săptămânal jucăm individual și nu e ușor să te motivezi în echipă. Eu sper să fiu bine, să-mi fac treaba pe teren și să ajut echipa să câștigăm acest meci.

Cehia e o echipă puternică, cum știm cu toții. Nu va fi ușor deloc, însă acum trei ani am fost aproape să le învingem, așa că eu cred că există o șansă în plus față de data trecută.”

Irina și Monica, despre un eventual meci de dublu decisiv:

„Cu siguranță faptul că am avut câteva meciuri oficiale contează. Că am câștigat turneul de la Hua Hin ne dă o încredere în plus. Noi sperăm să nu se ajungă la meciul decisiv, dar dacă va fi nevoie, noi suntem pregătite.”

Irina, despre faptul că se joacă în deplasare:

„În ultimii trei ani am jucat numai acasă, așa că a venit timpul să jucăm și în deplasare, să ne obișnuim și cu atmosfera de aici. Vom avea și mulți români în tribune, așa că încercăm doar să ne facem treaba”

Mihaela, despre meciul cu Karolina Pliskova:

„Karolina Pliskova e o jucătoare care se simte bine pe suprafețele rapide, asta o avantajează. Când am jucat contra ei la Wimbledon am fost foarte aproape să câștig acel meci și asta îmi dă încredere și motivație pentru meciul de mâine. Și eu mă adaptez foarte bine la orice suprafață, nu am avut probleme jucând pe zgură, iarbă sau hard. Și hardul e una dintre suprafețele mele preferate, așa că mă bucur că jucăm pe hard. Nu e o suprafață ușoară, dar trebuie să ne adaptăm.”

Simona, despre ce s-a schimbat față de meciul din 2016, de la Cluj:

„Avem mai multă experiență în Fed Cup. Au fost meciuri importante pe care le-am câștigat anul trecut. Atmosfera în echipă e mult mai bună; suntem mult mai unite. Am înaintat un pic în vârstă, suntem mai mature. Fed Cup este o competiție diferită; nu e ușor să gestionezi emoțiile. Iar faptul că joci pentru țară aduce o presiune în plus.” (Sursa: Telekom Sport)

1.Treizecizero va fi prezent la Ostrava; urmărește-ne corespondențele și articolele pe site, sau postările de pe Twitter pe tot parcursul weekendului.

———–

2. Marcăm meciul Cehia – România cu un pop-up newsletter, o ediție limitată a Newsletter-ului 30-0 Expresso, deschisă pentru toți cititorii, fie că-s abonați sau nu la 30-0+. Dacă nu ești pe lista 30-0 Expresso, înscrie-te aici. Newsletterul vine vineri, sâmbătă și duminică.

———–

3. Și tot cu ocazia meciului, am pregătit un pachet Fed Cup în Shop: combină orice tricou Romanian Tennis is Fire cu orice totebag și primești pentru acest pachet un preț special de 99 lei, valabil doar în intervalul vineri – duminică; reducerea de 35 de lei se aplică folosind codul de voucher 30-0isFire.