Fast
Miss Popularitate

Doi ani la rând prima și în clasament, și în gândurile fanilor: Simona Halep câștigă WTA Fan Favorite

Radu Marina | 7 decembrie 2018

Pentru al doilea an la rând, Simona Halep câștigă premiul WTA Fan Favorite, obținând cele mai multe voturi în urma unui sondaj realizat de WTA la care au participat doar fanii.

În acest sondaj au mai fost incluse printre opțiuni jucătoare precum Serena Wiliams, Maria Sharapova, Petra Kvitova, Caroline Wozniacki, Angelique Kerber, Elina Svitolina, Naomi Osaka sau Agnieskza Radwanska.

În 2017, când Simona era onorată în premieră cu premiul WTA Fan Favorite, liderul mondial îi oprea Agnieszkăi Radwanska seria de șase premii câștigate consecutiv. Acum ea își “apără” acest titlu; un titlu care confirmă relația specială dintre Simo și fanii din toată lumea. O relație care, adesea, contează mai mult decât trofeele câștigate pe teren.

În ultimii zece ani, de când a început să se acorde acest premiu, doar patru jucătoare au reușit să îl câștige. Primele au fost rusoaicee Elena Dementieva (2009) și Maria Sharapova (2010), înainte ca Agnieszka Radwanska să confiște distincția pentru câțiva ani la rând (2011 – 2016). Simona Halep pare să se înscrie acum pe un traseu similar cu al polonezei recent retrasă din activitate.

„O să joc pentru fanii mei din întreaga lume, pentru că știu că sunt foarte mulți cei care își doresc să câștig acest Slam”  – Simona, înainte de finala Roland Garros 2018

Acesta este al doilea premiu de final de an pe care Simona îl câștigă în 2018, după ce în octombrie a fost distinsă de WTA cu premiul de Jucătoarea Anului, urmare a unui 2018 extraordinar: primul Grand Slam din carieră, prima finală la Melbourne, alte două titluri WTA (Rogers Cup, Shenzhen), lider mondial la finalul sezonului.

 

 

După triumful de la Paris, Simona era primită la București, pe Arena Națională, de aproape 20.000 de spectatori, o dovadă a afecțiunii pe care fanii ei i-o poartă.

De asemenea, Federația Internațională de Tenis urmează să-și desemneze campionii mondiali, un premiu bazat pe performanțele obținute în 2018 de jucătorii din ambele circuite. Diferența va fi facută, în special, de rezultatele înregistrate în turneele de Grand Slam. Este un premiu pe care Simona încă nu l-a câștigat, dar la care este îndreptățită să spere în acest an.

Fotografii: SportPictures

*

Îți dorești un cadou inspirat de cea mai populară jucătoare din lume? Dacă da – fie pentru tine, fie pentru cineva drag – alege-ți din 30-0 Shop un album foto dedicat Simonei, revista cu povestea Roland Garros 2018 sau unul dintre tricourile pe care Simona le-a inspirat pe 30-0 (acesta sau acesta). Comandă din timp ca să primești pachetul la timp pentru Crăciun!