Simona, despre finala Roland Garros: ”Voi juca pentru fanii din întreaga lume, știu că mulți își doresc să câștig acest Slam. Sper să-i fac fericiți!”

Adrian Țoca | 7 iunie 2018

”Cu siguranță pot să las acest subiect să treacă, nu o să mă gândesc la asta. Va fi o oportunitate mare, dar nu știi niciodată. Am pierdut de trei ori până acum și n-a murit nimeni (râsete), așa că voi fi bine. Dar cred că voi avea mai multă încredere, pentru că am mult mai multă experiență. Dar în tenis nu știi niciodată, așa că îmi văd de treabă.”

Roland Garros este oferit de

Prima parte a conferinței Simonei, AICI.

S-a simțit diferit acum față de celelalte situații în care s-a calificat într-o finală de Grand Slam? ”Nu, nu m-am simțit diferit, este mereu un moment special să mă calific într-o finală de Grand Slam. E un moment grozav al carierei, pentru că Slamurile sunt turneele cele mai importante. Sunt fericită pentru asta și cred că tot ce am făcut până acum, munca pe care am depus-o după Melbourne și toate lucrurile se leagă, și de aceea sunt aici, azi”.

Discuția de la conferință a virat, inevitabil, spre obișnuitele referințe la precedentele trei finale de Grand Slam. Întrebată dacă va schimba ceva înaintea meciului de sâmbătă, Simona a spus: ”Nu știu dacă voi schimba ceva. Probabil nimic, pentru că îmi voi păstra rutina. Am mai multă experiență acum, mă simt calmă. Simt că trebuie să mă bucur de ziua de azi, de victorie, pentru că a fost un meci grozav. Și mai am două zile până când joc finala, așa că o să stau liniștită, relaxată. Și apoi vom vedea ce se va întâmpla sâmbătă, dar voi lupta pentru fiecare minge.

Dar o să fie un meci greu, e normal să fie așa, pentru că e o finală de Grand Slam, deci nu poate fi ușor. O să mă concentrez pe mine, așa cum am făcut în fiecare meci de aici. Și voi încerca să fiu calmă și să dau tot ce pot, pentru că este o oportunitate frumoasă, o provocare mare, și trebuie să fiu satisfăcută după meci că am dat totul.”

Despre Sloane, Simona spune că meciul ar putea fi similar pentru ea cu cel de azi, când vine vorba de forța pe care o poate degaja adversara.

”Sloane este o jucătoare puternică, lovește tare mingea. Va fi similar cu azi, dar îmi voi face tenisul meu, așa cum am făcut-o și anul trecut când am întâlnit-o. Este zgură, sunt condiții diferite, e un meci diferit față de anul trecut. Nu vreau decât să merg pe teren și să-mi fac planul meu de joc și să mă mențin pozitivă în fiecare secundă.”

Altă întrebare s-a referit la felul în care Simona a ajuns la concluzia că poate și trebuie să lase întreaga agitație a presiunii ”Primului Slam” să n-o mai domine.

”Cu siguranță pot să las acest subiect să treacă, nu o să mă gândesc la asta. Va fi o oportunitate mare, dar nu știi niciodată. Am pierdut de trei ori până acum și n-a murit nimeni (râsete), așa că voi fi bine. Dar cred că voi avea mai multă încredere, pentru că am mult mai multă experiență. Dar în tenis nu știi niciodată, așa că îmi văd de treabă.”

Când a venit o nouă referință la ce a învățat din precedentele trei înfrângeri, Simona a întrerupt întrebarea râzând. ”Nu putem să schimbăm subiectul? Să vorbim despre vremea de afară. E superbă!”

Dar întrebarea a continuat, în direcția dacă Simona crede că va fi mai relaxată în ce privește cariera ei dacă va câștiga sâmbătă. ”Voi răspunde la întrebare după finală. Dacă câștig, vă voi spune ce am învățat din acele trei înfrângeri.”

Iar când ”The Man from Yorkshire”, așa cum a devenit cunoscut reporterul britanic cu un accent puternic care a devenit viral după schimburile de replici cu Alex Zverev, a întrebat-o dacă e conștientă că are susținerea fanilor din întreaga lume, Simona a prins iar întrebarea din zbor.

”Da, uite, hai să facem o înțelegere: voi juca pentru fanii din întreaga lume, pentru că știu că sunt mulți care speră ca eu să câștig, în sfârșit, acest Grand Slam. Și cred că i-aș face pe mulți fericiți.

O să dau pe teren tot ce am sâmbătă. Și poate că voi avea suficientă putere să câștig.”

Întrebată despre prezența lui Gheorghe Hagi în loja ei, Simona a vorbit frumos despre unul dintre cei mai importanți sportivi din istoria României. ”Eu am o relație foarte specială cu Gică Hagi, e un om care mi-a dat mereu sfaturi bune și m-a motivat, atât ce a făcut el, cât și prin vorbele lui. E special să-l am în loja mea, așa cum e și cu Gică Popescu. E plăcut să ajung la nivelul acesta și le mulțumesc pentru susținere, și poate de data asta au venit cu noroc și o să fie bine sâmbătă.”

Am încheiat prin a o întreba pe Simona dacă simte că, prin faptul că a vorbit mereu deschis despre emoțiile ei, fie că a fost vorba de episoade frumoase sau mai puțin frumoase, a transformat un dezavantaj în punct forte.

”Cred că m-am relaxat mai mult și nu mai pun așa multă presiune pe mine din punct de vedere al emoțiilor. E normal să am și o să accept. Și mi-am acceptat această latură, nu o văd ca pe ceva negativ, cred că mă ajută în momentele importante și cred că dacă o accept și sunt relaxată, dacă îmbrățișez aceste stări o să mă ajute în momentele importante.”

 

***

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune fotografii din cariera liderului mondial – este disponibil în ediția a doua, într-un număr limitat! ULTIMA PARTE A STOCULUI

Ce ai în plus în tirajul al doilea:

– conținut nou: 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber de la Melbourne;
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi