Fast
Carla Suarez, la BRD Tennis Insider

Carla Suarez Navarro: „Simona e o jucătoare completă, sper să ajungă numărul 1 curând”

Treizecizero | 21 iulie 2017

În ziua a patra la BRD Tennis Insider, sezonul 2017 (prima zi, aici, a doua zi, aici, a treia zi, aici), invitatele au fost Carla Suarez Navarro, una dintre favoritele turneului, și Elena Gabriela Ruse, o jucătoare de perspectivă a tenisului feminin românesc. Ca în fiecare zi, Alina Tecșor-Cercel –  antrenoarea echipei României de Fed Cup –  ni s-a alăturat în această săptămână în calitate de invitat permanent.

*

Carla a intrat în studio după ce a onorat absolut toate cererile de autograf și de fotografie la sesiunea de autografe găzduită de standul BRD, în vreme ce echipa 30-0 a așteptat-o bucuroasă. Nu pe fiecare zi primim în platou o jucătoare atât de valoroasă, așa că am sărbătorit momentul aducând-o în platou pe Camelia, care și-a făcut, în sfârșit, debutul pe ecranele de laptop și smartphones 😉

Când a venit, Carla ne-a povestit despre jocul ei, despre cum a crescut într-o familie de sportivi, despre numeroasele ei întâlniri cu jucătoare din România și despre relația apropiată cu Simona Halep. „Simona a reușit să facă urcarea în clasament înainte de mine, a jucat finale de Grand Slam, a ajuns pe 2. E o jucătoare foarte completă, foarte competitivă, foarte puternică mental. E foarte aproape de primul loc și sper că va ajunge pe locul 1 curând”, a spus Carla despre prietena ei, mărturisind că se antrenează împreună cu Simona ori de câte ori poate.

Carla ne-a vorbit și despre reverul ei cu o mână, spunând că tenisul se îndreaptă într-o direcție în care reverul cu o mână nu mai poate fi susținut prea ușor. Ea a ales instinctiv să joace cu o mână, dar dacă ar învăța un copil acum, spre ce tip de rever l-ar îndrepta? „Cu două mâini”.

Carla ne-a vorbit și despre presiune: „Cred că suporterii din orice țară care are jucătoare bune își doresc mereu mai mult și mai mult”.

Urmărește întreaga discuție AICI:

În partea a doua a emisiunii ne-am revăzut în platou cu Elena Gabriela Ruse, cea care a fost eliminată din turneu chiar de experimentata Carla Suarez Navarro. Pentru Gabi rămâne un turneu bun, cu prima victorie a carierei pe un tablou de nivel WTA, motive de bucurie după o perioadă în care a avut ceva probleme de sănătate.

Gabriela a început să lucreze de trei săptămâni cu Adrian Marcu și se bucură din plin de o mai bună organizare, după aproape doi ani în care a călătorit la turnee fără antrenor, doar cu mama ei. „Eu cred că aveam nevoie de schimbare, după atâta timp fără antrenor. Tocmai de aceea au apărut și accidentările, pentru că nu am făcut lucrurile așa cum ar fi trebuit”.

„Nu lucrăm neapărat pentru clasament, ne dorim să nu mai apară accidentări și să joc din ce în ce mai bine și să ajung la turnee mari din ce în ce mai mult”.

Gabriela spune că are nevoie de meciuri, așa că o să înceapă cu turnee mici. „Anul acesta nu cred că am mai mult de 12 meciuri. Ușor-ușor, o să încerc să urc la turnee WTA”.

Urmărește discuția AICI: 

Mai avem trei zile de emisiune și încă n-am terminat toate planurile; mai avem câte ceva de făcut, așa că fiți atenți la anunțurile noastre!