Fast
Prima zi la BRD Tennis Insider

Monica Niculescu: „Nu am pierdut, am câștigat o finală”. Daniel Dobre nu mai lucrează cu Simona Halep

Treizecizero | 18 iulie 2017

În prima zi la BRD Tennis Insider, sezonul 2017, i-am avut invitați pe Monica Niculescu, abia întoarsă de la Londra, unde sâmbătă seara târziu a jucat finala Wimbledon, și pe Daniel Dobre, fost, de acum, parte din echipa tehnică a Simonei Halep. Lângă ei a venit Alina Tecșor-Cercel, care ni se alătură în această săptămână din calitate de invitat permanent.

Monica ne-a vorbit despre experiența de la Wimbledon, despre problemele repetate cu accidentările și planurile pe viitor. Am aflat că a renunțat, din cauza oboselii, la prezența la Champions Ball, și ne-a spus detalii despre cum problemele fizice au obligat-o să își schimbe rutina antrenamentelor, renunțând la al doilea antrenament pe zi.

„Dacă am ajuns să joc meciuri lungi și pe iarbă, e clar”, a râs Monica. „Țin minte că a venit Agnieszka Radwanska la mine să mă întrebe «cum e posibil să joci 3 ore pe iarbă, Monica?»”.

Moni ne-a mai povestit detalii de interior, precum cum își alege cazarea la Londra, pe durata Wimbledon sau cât de des vorbește cu celelalte românce pe timpul turneelor.

Urmărește înregistrarea completă aici:

Daniel Dobre ne-a dezvăluit că Stuttgart a fost ultimul turneu la care a lucrat cu Simona, explicând că nu știe dacă și când vor relua colaborarea. „Nu s-a întâmplat nimic; mă bucur că joacă bine”. Deocamdată, el lucrează pe proiecte tehnice, încercând să pună umărul la dezvoltarea loturilor naționale și la o strategie pe termen lung. Am vorbit, însă, despre evoluțiile Simonei la Roland Garros și la Wimbledon.

„Diferența dintre cele două finale, cea din 2014 și cea de acum, e că atunci era outsider. Acum e mult mai bine cunoscută, trebuie să facă față unor soluții tactice diferite; fiecare antrenor caută să-i găsească punctele slabe. Din punctul ăsta de vedere, poate a jucat mai liber finala de atunci”.

„În momentul în care este liniștită, poate să-și pună în valoare partea nevăzută a jocului; a pus stopuri, a jucat slice, voleul drive îl dădea oricum și înainte. Acestea sunt lucruri pe care le face mult mai bine și cred că vin, cum spunea și Alina, din conștientizarea propriei valori. Acum și-a dat seama că nu poate să piardă contra jucătoarelor mai slab clasate ca ea, dacă e liniștită”.

Daniel Dobre spune și că experiența alături de Simona l-a făcut și să conștientizeze cât de „important este materialul cu care lucrezi”. „Îți dai seama de ce primii zece sunt primii zece, de ce primii 100 sunt primii 100 și de ce există și locul 500 în lume”.

„Simona este o persoană foarte exigentă cu ea însăși; mi-am confirmat că nu trebuie să faci niciodată rabat de la perseverență, de la disciplină, de la pasiune, la sacrificii. Pentru că altfel nu poți să-ți atingi niciodată obiectivele, indiferent dacă ești jucător sau antrenor. De asemenea, să fii deschis, să fii atent la ce simte jucătorul, chiar dacă asta înseamnă să treci peste anumite principii.”

Daniel Dobre ne-a vorbit și despre planurile de viitor de la Federație, despre cum încearcă să ajute la mai buna organizare a tenisului juvenil și cum încearcă să folosească insight-urile venite de la ITF.

De asemenea, el și Alina Tecșor ne-au vorbit despre perspectivele fetelor prezente în calificări și pe tablou la BRD Bucharest Open și despre cum s-au acordat wildcard-urile pe tabloul principal.

Urmărește înregistrarea completă aici:

Urmărește site-ul pentru următoarele emisiuni; BRD Tennis Insider revine marți seara, cu o nouă ediție, live, pe 30-0.