Fast
Mihaela va mai juca sezonul acesta

Mihaela Buzărnescu anunță diagnosticul. Va rata US Open, țintește însă o revenire peste o lună

Treizecizero | 10 august 2018

Update 11 august: Mihaela ne-a declarat că a mers la New York pentru recuperare și că va încerca, totuși, să fie gata la timp pentru US Open. 

*

După o zi de incertitudine și speculații, Mihaela Buzărnescu a detaliat printr-o postare pe Twitter starea ei de sănătate de după accidentarea suferită în meciul cu Elina Svitolina de la Montreal, anunțând veștile bune și veștile proaste. Vestea bună e că nu e o fractură, vestea proastă constă în faptul că există un ligament rupt și alte două întinse. Mihaela va rata astfel turneele de la Cincinnati, New Haven și, cel mai important, US Open. Mihaela spune însă că țintește revenirea în circuitul asiatic, cel care urmează imediat după US Open, ceea ce înseamnă că o reîntoarcere pe teren s-ar putea produce la jumătatea lunii septembrie.

E un moment greu pentru Mihaela, care tocmai ce câștigase primul titlu al carierei, la San Jose, apoi arătase promițător în decisivul cu Svitolina, în care a avut momente când părea că face orice își dorește pe teren. Ca o astfel de accidentare să vină într-un asemenea moment bun, venit după atâția ani în care tot problemele fizice au împiedicat-o să atingă nivelul arătat în aceste luni, s-a simțit în mod particular dramatic, fanii exprimându-și stupoarea pentru timingul cumva cinic al acestui ghinion.

Mihaela are cu certitudine motive să regrete că va rata US Open, locul unde anul trecut reușea să se califice pentru prima dată pe tabloul principal al unui Slam și începea să creadă în șansele ei de a urca în Top 100. Însă dacă va lipsi doar o lună e un deznodământ bun, ținând cont de spaima inițială. O pauză care o poate ajuta în alte feluri. O poate ajuta să se detașeze un pic și să aprecieze ce a făcut deja până acum în acest an, lucru de care n-a avut timp până acum. Mai are ocazia să își limpezească gândurile și să evalueze abordarea ei viitoare a programului competițional și a tuturor celorlalte lucruri logistice, cu care de asemenea a mers până acum pe sistemul văzând și făcând. Și nu în ultimul rând, e o pauză care o poate regenera și reîncărca mental.

E un moment neplăcut, dar el poate fi transformat într-o oportunitate. Mihaela trebuie să prioritizeze sănătatea și organizarea, pentru că are timp să continue ascensiunea ei fulminantă de până acum.