Fast
Doamne, Simona!

Simona Halep reușește revenirea carierei! Întoarce din pragul eliminării cu Svitolina, se califică în semifinale!

Treizecizero | 7 iunie 2017
Roland Garros este oferit de

Simona Halep a reușit una dintre cele mai importante victorii ale carierei și în mod cert printre cele mai dramatice. Condusă cu 6-3, 5-1 de o Elina Svitolina în zi mare, Simona a pus cap la cap o răsturnare dramatică. Atunci când s-a tras linia, Simona sărbătorea un succes de neuitat: 3-6, 7-6, 6-0.

Povestea meciului este, pe larg, în articolul de AICI.

La început, părea că Simona n-a prins ziua ei cea mai bună, exact când avea nevoie mare de una. Elina Svitolina, în schimb, a fost peste tot și a avut toate răspunsurile. Ucraineanca, liderul la zi în Race, a pornit în forță și s-a desprins la 5-0, în condițiile în care Simona nu și-a găsit ritmul. Halep a salvat o minge de set la 0-5, apoi a început o tentativă de comeback, oprită însă la 3-5, 30-0 pe serviciul advers.

Începutul de reviriment nu s-a transferat însă și în setul secund, pe care Simona l-a început iar ezitant. Senzația era că avansul luat de Elina nu o să mai poată fi contesta. Dar Simona a făcut cele mai bune game-uri ale ei din meci, de la 5-1 la 5-3 și a început să creadă. A găsit, în sfârșit, variația cu care să o scoată din ritm pe Svitolina, să nu-i mai permită acesteia să lovească la foc automat.

Lupta ireală a Simonei a plantat primele semne de neîncredere în jocul Elinei, dar finalul de set doi a fost dramatic. Iar nivelul de joc, foarte, foarte bun. În condițiile în care Simona era iar în meci, Svitolina a încercat să răspundă pe măsură, iar holdul de 5-4 a fost foarte greu pentru Halep. După ce l-a reușit cu mari emoții, românca a completat comebackul cu un nou break, apoi s-a dus la 6-5. Dar Svitolina și-a revenit din pumni, a început și ea să lupte și a salvat patru mingi de set la 5-6, împingând meciul în tiebreak. În două dintre ele, Simona a avut oportunitatea de a închide punctul în partea de teren liber, dar n-a luat-o.

Svitolina s-a desprins la 4-2 în tiebreak, a făcut apoi trei erori la rând, dar a jucat foarte bine următoarele două puncte și a ajuns prima la minge de meci în TB. Simona a salvat-o cu sânge rece, schimbând succesiv direcția mingii și găsind tușa.

Când i-a venit ei rândul la o a cincea minge de set, Simona a avut șansa unui net norocos, cu care a închis setul.

În decisiv, Simo a fost de neoprit, deși Elina a dat tot ce a mai avut în primele trei game-uri.

„Am fost un pic norocoasă, nu știu cum am reușit. Sunt pregătită să joc mâine în semifinale, îmi doresc mult de tot să joc o nouă finală la Paris”, a spus ea, la secunde după meci.

Toate declarațiile Simonei sunt în articolul de aici.

În semifinale, Simona o va întâlni pe Karolina Pliskova, într-un meci cu o miză imensă! Cele două sunt rivale directe în lupta pentru locul 1, ceea ce dublează încărcătura întâlnirii. Pliskova poate deveni noul lider dacă va câștiga acest meci, în vreme ce Simona devine noul lider dacă ia titlul.

*

Îți place conținutul de pe 30-0? Asigură-te că-l citești și pe cel din 30-0 pe curat, Ediția de vară 2017. Mai multe detalii despre cuprins, aici. O poți cumpăra de aici.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de