Fast
Ce meci a făcut Mihaela!

Mihaela Buzărnescu face rezultatul carierei de până acum: produce surpriza la Paris, o elimină pe Svitolina!

Treizecizero | 1 iunie 2018
Roland Garros este oferit de

Mihaela Buzărnescu produce șocul de până acum a ediției 2018 de la Roland Garros: o elimină pe Elina Svitolina, una dintre favoritele la titlu, 6-3, 7-5, în o oră și 37.

După ce a luat convingător primul set cu 6-3, Mihaela a arătat că nu are de gând să se mulțumească doar cu un set când a recuperat prompt, într-un game cu multe egalități, un break cedat în startul setului secund. Mai mult, a presat-o pe Svitolina și a avut o minge de break la 3-2, amenințând să fugă cu setul. Cu spatele la zid, Svitolina a produs un punct important, asumându-și riscuri: s-a strecurat cu un lung de linie, apoi a plusat cu o scurtă eficientă. Dar Mihaela n-a clipit și a continuat să stea umăr la umăr cu mai titrata ei adversară, atacând-o la fiecare oportunitate și creându-și mereu situații bune în puncte.

Senzația că jocul se desfășoară în termenii Mihaelei ajunsese de multă vreme la Svitolina, dar ucraineanca și-a aruncat toate resursele ca să se agațe de set. Când Mihaela a trimis un smash în out, break-ul părea suficient pentru Elina să împingă meciul în decisiv. Ea a ajuns, într-adevăr, la minge de set, dar a jucat-o complet neinspirat la fileu. A costat-o, pentru că Mihaela a penalizat-o rapid, recuperând break-ul. Mai apoi ea a lovit decisiv când Svitolina încerca să ducă meciul în tiebreak, întorcând-o de la 40-15.

A fost un meci în care Mihaela a dictat de la început până la sfârșit, fără ca Svitolina să aibă ocazii de a reveni în el, iar rezultatul e, de fapt, mai strâns decât realitatea din teren. O dovedesc și cele 31 de lovituri direct câștigătoare, față de cele 11 ale Elinei.

Este, fără îndoială, cea mai importantă victorie a carierei Mihaelei, într-un an oricum senzațional. Eliminând o jucătoare considerată printre favorite la titlu, ea își anunță însă intenții mult mai mari decât cele de până acum. Cu un pachet tehnic de invidiat la dispoziție, un joc complet, nuanțat, și o condiție fizică invers proporțională cu tot ce i s-a întâmplat în primele trei sferturi ale carierei, Mihaela are mult loc să crească în cele ce urmează.

Deocamdată, pe Mihaela o așteaptă optimile de finală la Roland Garros. O va întâlni, duminică, pe Madison Keys.

Declarațiile Mihaelei de după meci, AICI.

Analiza meciului, AICI.

 

Citește pe Lead.ro: Mihaela Buzărnescu: „O să vrei să renunți de multe ori. Dar dacă nu te oprești, o să-ți împlinești visul” 

 

 

***

Ia-ți din Shop „30-0 Tee” și pune-te pe făcut puncte! Asigură-te că ești mereu la conducerea scorului cu un tricou care te scoate în evidență ca fan al tenisului (și limpede că spune ce site citești :D). Disponibil pe negru, alb și gri aici.

De asemenea, în Shop mai ai doar pe durata Roland Garros până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 până în noiembrie.

Profită de ele aici.

 

 

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de