Fast
Marathon-girl

Alexandra Dulgheru poate nu mai are multe resurse fizice, dar spune că are inimă: „Dețin recordul la meciuri grele, recunosc!”

Adrian Țoca | 28 mai 2018
Roland Garros este oferit de

După meci, Alexandra părea parcă mai bucuroasă că a trecut de calificări decât de victoria cu McHale. A subliniat de câteva ori cât de important a fost pentru ea să treacă pe tablou, parte pentru că nu o mai făcuse anterior, parte pentru că dificultatea acestei provocări este mult subestimată.

„Sunt fericită că am trecut de calificări, că până acum nu reușisem să trec de calificări la un Slam; e o mare bucurie să am cât mai multe meciuri la un GS. Calificările sunt foarte grele, pentru că toate fetele sunt motivate, au foame să ajungă pe tablou, toate joacă bine”.

„Calificându-mă, am trecut de un plan psihologic”, a continuat Alexandra. „Sincer, mi se pare mai ușor pe tablou decât în calificări. Din proprie experiență, să joci calificări la un Slam e foarte greu. Atâta timp cât am o șansă să mai joc un meci e un succes. Chiar mă bucur să pot să joc, să am multe meciuri. Dacă reușesc să și câștig, cu atât mai bine.”

Mai în glumă, mai în serios, Alexandra pune reacția ei de bucurie de după meci pe seama satisfacției de a ieși de pe teren.

„În primul rând, m-am bucurat așa că eram foarte obosită. Am avut trei meciuri grele în calificări și o zi de pauză din care n-am înțeles mare lucru. Ieri s-a terminat târziu, azi am început iar… chiar eram obosită. Tot ce-am încercat a fost să trag de mine, să nu mă las, să nu las starea de oboseală să mă domine. La final asta a fost reacția: să mă întind pe jos.”

Despre situația cu arbitrul Nouni de aseară, Alex a explicat că n-a fost nimic în neregulă, și că problema a fost cu sistemul de scoring, dar că Nouni știa care e scorul real și le-a spus jucătoarelor să nu își facă griji. „După 3 ore și eu m-aș plictisi, dacă aș fi arbitru. N-aș vrea să fiu arbitru, mai ales la meciurile mele”, râde Alex.

După patru meciuri așa de grele, ce mai poate aduce la masă în turul 2, pentru meciul cu Anett Kontaveit? Mai are resurse?

„Resurse aici am”, spune ea, și arată spre inimă. Acum să sperăm că (n.a. o să pot) și fizic. De asta încerc să pun accent pe recuperare, tot ce pot să fac să fiu fizic la un nivel bun. Nu pot să spun că sunt fresh acum. Nu cred că este zi în care să nu ne doară câte ceva. De asta trebuie să am grijă de genunchi; ei se mai umflă când am meciuri lungi, grele, dar partea bună e că după tratament și antiinflamatoare, a doua zi pot să o iau de la capăt”.

„Sunt țări care au condiții să aibă atâtea fete pe tablou și nu au. Fetele din România chiar au valoare și mă bucur că s-a văzut aici”, a conchis ea.

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

***

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – este disponibil în ediția a doua, într-un număr limitat! ULTIMA PARTE A STOCULUI

Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar, care vine cu câteva bonusuri:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber de la Melbourne;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută! Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de