Fast
În turul 2 la RG după trei ani

Alex Dulgheru câștigă maratonul cu Christina McHale, revine în turul doi la Roland Garros după o pauză de trei ani

Radu Marina | 28 mai 2018
Roland Garros este oferit de

Alexandra Dulgheru a avut nevoie de trei seturi, trei ore și aproape două zile pentru a reuși a patra victorie la rând la Roland Garros, toate în trei seturi. A încheiat cu bine maratonul început ieri cu Christina McHale, meci întrerupt aseară din cauza întunericului la sfârșitului setului doi. A fost, așadar, 5-7, 7-6, 6-3 pentru Alex Dulgheru, care revine în turul doi la Paris după o pauză de trei ani.

Ceea ce reușește Alexandra anul acesta la Roland Garros este, poate, cea mai bună ilustrare a întregii ei cariere. Toate aceste victorii muncite, reușite în extremis, întoarse după mingi de meci salvate, cu un consum fizic și psihic enorm, îi rezumă întreaga carieră.

De-a lungul carierei ei nimic, dar absolut nimic nu a venit ușor pentru ea. Sau și dacă a venit, a trebuit să plătească un preț mult prea scump. O mare parte a carierei sale a reprezentat o lupta continuă cu propriul corp; s-a luptat să revină, a tras de ea, n-a renunțat o clipă, s-a văzut obligată să o ia de la zero, a luat-o de la capăt iar și iar și a refuzat să renunțe.

Ceea ce astăzi a cântărit foarte mult în obținerea victoriei a fost, cu siguranță, pauza avută ca urmare a suspendării meciului aseară. Alex are jocul și loviturile cu care să facă diferența într-un meci cu o jucătoare de genul Christinei McHale. Problema ei este condiția fizică, care încă suferă și asta o trage de cele mai multe ori înapoi. Faptul că a avut câteva ore pauză și s-a întors pentru decisiv mai proaspătă fizic și ceva mai odihnită i-a ușurat considerabil munca astăzi: a rezistat mult mai bine în raliuri, a adunat puncte prețioase cu ajutorul defensivei și a fost mult mai dispusă la efort.

Pe lângă asta, a intrat în decisiv și cu un plan puțin ajustat. Dacă ieri a încercat o vreme să meargă pe cartea jocului foarte variat (foarte multe scurte, mingi înalte și efecte diferite) iar apoi pe un joc ceva mai incisiv stânga – dreapta, azi le-a combinat cu mult succes, reușind în felul acesta să fie mai greu de citit de către adversară. Nu înseamnă că asta a făcut ca decisivul să fie floare la ureche. Nici vorba. McHale și-a jucat șansa până la final, a făcut diferența în câteva rânduri cu al ei forehand eficient și a fost prima jucătoare care a reușit break-ul în decisiv, la 2-2.

Condusă cu 2-3 în decisiv, Alexandra a făcut ce face de obicei când e într-o astfel de situație: a continuat să-și dea șanse, a presat și a transmis că încă e acolo și nu va ceda ușor. În cele din urmă de la 2-3 s-a făcut 5-3 pentru Alex, pe fondul unui joc foarte sigur al româncei. Nu a mai ratat, a păstrat aceeași intensitate pe durata unui raliu și a reușit de fiecare dată să finalizeze astfel de schimburi cu lovituri direct câștigătoare, majoritatea în lung de linie.

Ajunsă la 5-3, Alex s-a văzut în situația de a servi pentru meci. A început bine, a ajuns la 40-30, a avut o prima minge de meci. Ce a urmat a fost cel mai lung, intens și dificil game al meciului: cinci egalități, trei mingi de break pe care a trebuit să le salveze și alte două mingi de meci ratate, reușind abia la a patra minge de meci să închidă maratonul cu McHale.

În meciul următor, Alexandra o va întâlni pe favorita 25, Anett Kontaveit, cea care a trecut în trei seturi de Madison Brengle. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum.

Citește și: Alexandra Dulgheru poate nu mai are multe resurse fizice, dar spune că are inimă: „Dețin recordul la meciuri grele, recunosc!”

***

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – este disponibil în ediția a doua, într-un număr limitat! ULTIMA PARTE A STOCULUI

Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar, care vine cu câteva bonusuri:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber de la Melbourne;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută! Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de