Fast
Roma, tragerea la sorți

Vibes de Australia pentru Simona la Roma, unde o reîntâlnește pe Alize Cornet. Emma Raducanu și Bianca Andreescu, prima dată față în față

Treizecizero | 6 mai 2022

Simona Halep se va întâlni cu Alize Cornet în primul tur la Roma, conform tragerii la sorți a următorului mare turneu de zgură din circuitul european. Va fi prima întâlnire între cele două de la meciul jucat la Australian Open la începutul acestui an, câștigat de Cornet.

Franțuzoaica și-a obținut cu acea ocazie prima prezență într-un sfert de finală într-un Slam, după o bătălie purtată în condiții meteo grele. Victoria aceea a dus la 4-1 avantajul lui Alize în head-to-head-ul cu Simona, dar meciul de acum se joacă într-un context care ar trebui să fie unul mult mai favorabil jucătoarei românce.

Rezultatul din Australia a dus și la o serie de decizii care au condus-o pe Simona într-o cu totul nouă situație, în termeni de echipă tehnică, motivație și obiective. Alături de Patrick Mouratoglou, noul ei antrenor, startul a fost mai mult decât promițător, cu trei victorii foarte bune la Madrid, înainte ca Simona să dea peste Ons Jabeur, o jucătoare în mare formă, mai inspirată în ziua meciului.

O victorie cu Alize Cornet i-ar aduce-o Simonei în turul doi pe Danielle Collins, chiar jucătoarea pe care ar fi întâlnit-o și la AO, dacă ar fi trecut de Cornet. Collins a câștigat atunci cu Cornet și a mers până în finală. Forma ei recentă este însă mult mai oscilantă, dovadă eșecul drastic suferit cu Bianca Andreescu la Madrid (6-1, 6-1). Collins are, de asemenea, și un istoric deloc grozav la Roma, unde n-a trecut vreodată de turul al doilea. În acest context, deși Collins e jucătoarea cap de serie (nr.7), în realitate Simona va avea șanse mult mai bune la victorie, în ceea ce ar fi a treia întâlnire dintre cele două.

Pe aceeași parte de tablou mai este Belinda Bencic, o jucătoare care a evoluat bine la Madrid, unde a fost și ea oprită de Jabeur, dar care încă nu excelează în condiții mult mai tradiționale de zgură. De asemenea, Aryna Sabalenka, a cărei formă nu mai sperie pe nimeni, sau Jessica Pegula, care vine însă după (cel puțin) finala de la Madrid.

Mai complicat ar fi drumul Simonei dintr-o eventuală semifinală, unde ar putea-o revedea pe Iga Swiatek, în vreme ce partea de jos a tabloului e cât se poate de imprevizibilă. Însă, per total, traseul ei de la Roma pare promițător, exact ce are nevoie Simona ca să intre într-o viteză ridicată înainte de Roland-Garros.

Sorana Cîrstea, cealaltă româncă de pe tablou, a primit-o chiar pe Ons Jabeur în primul tur, ceea ce nu e cel mai rău lucru din lume, pentru că sunt șanse decente ca tunisianca să vină cu resurse limitate după traseul foarte bun de la Madrid, sau chiar să se retragă.

Roma va oferi și o altă confruntare extrem de așteptată: eram curioși să vedem primul duel dintre Bianca Andreescu și Emma Raducanu, cele două campioane de Grand Slam de origine română care au luat tenisul pe sus în ediții diferite de US Open, și-l vom avea acum, la Roma, pe zgură, în primul tur.

Tabloul masculin i-a trimis pe Novak Djokovic și pe Rafael Nadal pe jumătatea de sus, o nouă întâlnire între cei doi la turneul din capitala Italiei fiind una cu un grad mare de probabilitate. Alcaraz, Tsitsipas sau Zverev domină partea de jos a tabloului.

https://twitter.com/pmouratoglou/status/1522542319614013441?s=20&t=po_4_Pehngj-HJV4hcVy2g
https://twitter.com/InteBNLdItalia/status/1522502176966385671?s=20&t=po_4_Pehngj-HJV4hcVy2g
https://twitter.com/InteBNLdItalia/status/1522634765484105729?s=20&t=po_4_Pehngj-HJV4hcVy2g