Fast
Avem tablourile la Melbourne!

Australian Open 2020, tragerea la sorți: Simona Halep deschide cu Jennifer Brady. Meciuri tari pentru românce. Federer, în jumătatea de tablou a lui Djokovic

Treizecizero | 16 ianuarie 2020

Primul Grand Slam al anului începe în noaptea de duminică spre luni și propune o serie întreagă de subiecte interesante. Tragerea la sorți, efectuată la Melbourne în această dimineață, ne dă un punct de plecare pentru toate discuțiile care vor preceda startul turneului. Iată cele mai interesante meciuri de pe cele două tablouri.

Tabloul feminin – citește preview-ul aici

Ashleigh Barty, favorita 1, deschide cu Lesia Tsurenko. Kvitova este potențiala ei adversară din sferturile de finală. Alte nume tari pe acest sfert de tablou: Keys, Sakkari, Martic, Goerges, Rybakina.

Naomi Osaka și Serena Williams sunt marile protagoniste ale sfertului doi de tablou. Ambele au meciuri grele în turul 1, versus Bouzkova și, respectiv, Potapova. Sorana Cîrstea e tot aici și o va întâlni pe Barbora Strycova. Tot în acest sfert de tablou, rematch între Venus Williams și Coco Gauff, în primul tur.

Simona Halep o va întâlni în turul 1 la Australian Open pe Jennifer Brady.
Simona, favorită 4, e în sfertul al treilea de tablou; Belinda Bencic e cealaltă favorită de top de aici. Simona le mai are în acest segment de tablou pe Sabalenka, Mertens, Collins, Vekic, Muchova, Kudermetova sau Ostapenko.

Meci foarte greu pentru un prim tur de Slam. Brady în formă bună la Brisbane, în începutul de an.

Traseul virtual al Simonei: Jennifer Brady, Misaki Doi/Qualifier, Collins/Putintseva, Mertens/Muchova, Bencic/Sabalenka, Pliskova/Svitolina, Barty/Serena/Osaka.

Pliskova și Svitolina sunt în sfertul patru al tabloului, în drum spre un potențial sfert de finală. Tot aici, Irina Begu deschide cu Kiki Bertens, favorită 9.

-Sferturile de finală preconizate, conform distribuției capilor de serie, ar fi: Barty – Kvitova, Osaka – Serena, Simona Halep – Bencic, Pliskova – Svitolina.


Tabloul masculin – citește preview-ul aici

-Favoritul 1, Rafael Nadal, deschide cu Hugo Dellien, din Bolivia. Dominic Thiem este cel mai bine clasat jucător pe sfertul de tablou al lui Nadal. Rafa l-ar putea vedea pe Nick Kyrgios în turul al patrulea.

-Medvedev, Zverev, Wawrinka, Goffin și Rublev sunt cele mai importante nume în sfertul al doilea de tablou – pe jumătatea lui Rafa. Medvedev are cel mai greu start de turneu dintre toți, el urmând să joace cu Francis Tiafoe în turul 1. 

Roger Federer este în sfertul al treilea de tablou și va deschide cu americanul Steve Johnson. Berrettini, Shapovalov, Hurkacz sau Sinner, adică patru tineri foarte în formă, precum și bulgarul Dimitrov sau croatul Coric, sunt cu toții în acest segment de tablou.

Novak Djokovic deschide, în sfertul patru de tablou, cu Jan-Lennard Struff, un adversar destul de solid pentru turul 1. Stefanos Tsitsipas și Roberto Bautista-Agut, doi jucători care i-au pus probleme sârbului, sunt în acest sfert de tablou.

-Sferturile de finală preconizate, conform distribuției capilor de serie, ar fi: Rafael Nadal – Dominic Thiem, Daniil Medvedev – Alexander Zverev, Matteo Berrettini – Roger Federer, Stefanos Tsitsipas – Novak Djokovic.

-Potențiale optimi de finală: Nadal – Khachanov / Kyrgios, Thiem – Monfils, Medvedev – Wawrinka, Goffin/Rublev – Zverev, Berrettini – Fognini, Federer – Shapovalov/Dimitrov, Tsitsipas – Bautista, Schwartzman – Djokovic

Articol în curs de actualizare