Fast
Tragerea la sorți

Sorana, Irina și Jaqueline sunt pe tabloul de la St. Petersburg

Treizecizero | 5 februarie 2022

Circuitul WTA se reia de săptămâna viitoare, când are loc turneul de la St.Petersburg, turneu de categorie WTA 500.

În vreme ce Irina Bara și Ana Bogdan joacă în acest weekend în calificări, avem trei jucătoare calificate direct pe tablou.

Astfel, după optimea de finală jucată la Australian Open, Sorana Cîrstea va căuta să continue momentul bun într-un meci cu o adversară puternică, e vorba de cehoaica Marketa Vondrousova. Va fi a doua întâlnire între cele două, după ce Vondrousova s-a impus anul trecut la Melbourne.

Sorana va fi însoțită la acest turneu de Artemon Apostu-Efremov, care îi ține locul pentru competiția din Rusia lui Adrian Cruciat, cel alături de care lucrează în parteneriat de mai mulți ani.

Jaqueline Cristian are și ea o misiune dificilă, urmând s-o întâlnească pe favorita 4, Anastasia Pavlyuchenkova, cea învinsă de Sorana Cîrstea la Australian Open.

Jaq a reușit un turneu excelent anul trecut la St. Petersburg; atunci a venit din calificări și a mers până în sferturile de finală, primul ei sfert WTA. Jaqueline se întoarce acum la acest turneu din postura de jucătoare de Top 100 și cu un bilanț excelent în meciurile indoor: 34-13 în ultimii doi ani.

La rândul ei, Irina Begu o va întâlni pe Zhang Shuai în primul tur.

Irina a câștigat ambele meciuri anterioare cu jucătoarea din China, de fiecare dată pe zgură, în câte două seturi.

Tabloul de la St. Petersburg e unul puternic, cu multe jucătoare de top: Maria Sakkari și Anett Kontaveit sunt primele două favorite, dar le mai găsim și pe Belinda Bencic, Elena Rybakina, Elise Mertens sau Ekaterina Alexandrova.