Fast
Cincinnati, turul 2

Sorana Cîrstea se vede oprită de Petra Kvitova, e eliminată în turul doi la Cincinnati

Radu Marina | 17 august 2022

Sorana Cîrstea a cedat în turul doi la Cincinnati; a fost o victorie-fulger a Petrei Kvitova, 6-2, 6-3, obținută în puțin peste o oră de joc. Sorana, care a eliminat-o în primul tur pe Belinda Bencic, favorită 12, după un meci de o calitate excelentă, se oprește în fața unei jucătoare care azi a fost fără cusur. 

Sorana și Petra au avut întotdeauna meciuri disputate, drept dovadă și scorul întâlnirilor directe (6-4 acum pentru Kvitova), dar când Kvitova prinde o zi ca cea de azi, aproape niciun stil de tenis nu o poate învinge. Împotriva ei multe lucruri depind de ea și de ziua pe care o traversează; uneori îți oferă șanse și trebuie să știi să le fructifici, de multe ori o poți deraia prin lucruri mărunte, iar în alte situații poate fi de netrecut: atacă cu o siguranță dezarmantă și tot ce atinge se transformă în winner. 

Un astfel de moment a fost azi pentru Petra. Cu o agresivitate absolut sufocantă și fără să-și piardă serviciul, Sorana n-a avut multe de spus în acest meci, pe care nu l-a condus niciodată și unde a trebuit să se apere mai mult decât să atace. Pentru o jucătoare ca Sorana, al cărui stil de joc e în mare măsură despre a ataca și despre a închide punctul cât mai repede, ceea ce i-a propus Kvitova azi (un tenis mai agresiv, mai în forță, mai rapid) a fost mult prea mult și în cele din urmă a trebuit să se recunoască învinsă în fața unei jucătoare impecabile cu această ocazie: imposibil de înfrânat, greu de preluat controlul, extrem de dificil să îi facă față la jocul din teren. 

Sorana nu a avut cu ce să o deraieze sau cu ce să o scoată din zona ei de confort pentru că și ea, precum Petra, caută același lucru: să fie jucătoarea agresivă, să controleze schimbul de mingi și să-și domine adversara prin forță. Azi, Kvitova a făcut toate lucrurile astea mai bine ca ea, la un alt nivel și la o cu totul altă viteză și intensitate. 

Cu toatea astea, victoria obținută cu Belinda Bencic, cap de serie 12, din primul tur rămâne una relevantă din multe motive: a fost prima victorie vs. top 15 a Soranei din ianuarie 2022 încoace, a fost un succes muncit, venit după trei seturi grele, în care a gestionat tare bine momentele dificile. Și toatea astea în condițiile în care acesta e primul turneu pe hard al Soranei la scurt timp după ce a fost depistată pozitiv la coronavirus și a trebuit să ia o pauză de pregătire. 

Pentru Sorana următorul turneu important la care va participa va fi US Open, dar până acolo va lua startul la turneul WTA de la Cleveland (WTA 250), unde e înscrisă pe tabloul principal de simplu, alături de Irina Begu.