Fast
Fără români după două runde

Sorana Cîrstea are oportunități, dar nu o poate opri pe Maria Sharapova în turul al doilea

Treizecizero | 31 august 2018
US Open este oferit de

Sorana Cîrstea a pierdut meciul din turul al doilea de la US Open cu Maria Sharapova; afost 6-2, 7-5 pentru rusoaică în o oră și 53 de minute.

Sorana era ultima reprezentantă a României pe tablourile de simplu, US Open devenind astfel unul dintre foarte rarele Slamuri din ultimii ani în care nu avem pe nimeni în turul al treilea.

În al doilea meci al sesiunii de seară de pe Arthur Ashe, Sorana a avut șase mingi de break pe primele două servicii ale rusoaicei, dar n-a putut concretiza niciuna, făcând însă la rândul ei break la prima oportunitate. S-a mers apoi cu serviciul până la 5-2, când Sharapova și-a procurat două mingi de set, transformând-o pe a doua.

Lucrurile au mers mult mai bine pentru Sorana în setul al doilea, în care a făcut break la zero din primul game. A confirmat break-ul apoi deși a trebuit să salveze șanse de break în fiecare din următoarele ei trei servicii, ajungând la 4-2. O serie de trei break-uri succesive a urmat, iar Sorana a avut astfel oportunitatea de a servi pentru set la 5-4. Însă nu și-a putut păstra nivelul când a contat, iar Sharapova a luat ultimele trei game-uri ale meciului, pentru a doua ei victorie din carieră din tot atâtea întâlniri cu Sorana.

Statisticile au fost strânse: Sorana a încheiat cu 20 de lovituri direct câștigătoare, versus 26 ale Sharapovei, iar raportul de erori neforțate a fost 32 – 33. În ciuda celor 10 duble greșeli ale Sharapovei, aceasta a avut o eficiență pe primul serviciu o idee mai bună (64 la sută vs 58 la sută), făcând până la urmă diferența prin faptul că a luat punctele mari din setul al doilea.

Vești mai bune de la dublu, unde Raluca Olaru și X.Y Han au trecut de Maria/Watson în primul tur, 6-3, 6-3, iar Monica Niculescu și Irina Begu le-au învins pe Ostapenko/Dzalamidze, 6-3, 7-6. Ana Bogdan și Yulia Putintseva au cedat însă, 6-4, 4-6, 6-4, contra Azarenka/Chan.

A fost o zi în general lipsită de mari surprize, excepție fiind eliminarea favoritei 2, Caroline Wozniacki, care s-a văzut scoasă de Lesia Tsurenko (6-4, 6-2). S-a întâmplat tot pe noul Louis Armstrong, tot acolo unde fuseseră eliminate alte două campioane de Grand Slam, Simona Halep și Garbine Muguruza, scoasă noaptea precedentă de cehoaica Muchova.

Pe tabloul masculin, Federer și Djokovic au trecut, sârbul cedând un set cu Sandgren în meciul care a precedat, pe Ashe, întâlnirea Sharapova – Sorana.

 

***

Nou de la 30-0: Icecream Tee! 

Răcorește-te cu un tricou cu un design fresh! Tennis to melt for înseamnă acel tenis suprem, pentru care ai trece munții ca să-l poți vedea, trăi, respira. Înseamnă pasiune pentru tenis. Înseamnă și optimism, zâmbet și relaxare.

Mai înseamnă și că te topești după Simona ta, după Federerul tău, după Nadalul tău, după Djokoviciul tău, după tot ce te face să simți că trăiești. Și că e cald și bine.

Topește-te după tenis cu acest nou tricou de la 30-0!

Comenzi de pe stoc AICI.

 

Articolele 30-0 sunt susținute de