Fast
Va rezista glezna Simonei?

Simona vs Bouchard: meciul va da răspunsul în ce privește glezna Simonei

Treizecizero | 17 ianuarie 2018

Simona Halep va intra pe teren în meciul cu Eugenie Bouchard, după toate probabilitățile; acesta este statusul, conform unor surse 30-0. După ce RMN-ul făcut de jucătoare după accidentarea suferită la gleznă în meciul cu Destanee Aiava nu a relevat vreo ruptură în zona afectată, liderul mondial s-a antrenat azi la Melbourne, în ziua liberă dintre meciuri.

Glezna Simonei nu s-a umflat, însă jucătoarea a simțit dureri când s-a trezit.

Așteptările celor apropiați sunt ca ea să poată intra pe teren (ora 10:00 AM, ora României, pe Margaret Court).

Însă ceea ce trebuie reținut este că există o diferență substanțială între condițiile de pregătire și condițiile de meci oficial. De aceea, contextul este că nu se poate ști cu precizie cum va reacționa piciorul când va fi testat în condiții de meci, câtă încredere va avea Simona, o jucătoare construită pe deplasarea ei fenomenală, și că va trebui să aflăm toate astea în timpul meciului.

Simona a câștigat 2 meciuri din 3 cu Bouchard, toate în 2014 (la Indian Wells, la Singapore), pierzându-l pe cel de la Wimbledon, după ce a suferit de asemenea o accidentare la gleznă în primele minute ale meciului. “Sunt mai mult de 50 la sută sigură că aș fi câștigat acel meci dacă nu era cu glezna.”

La conferința de după primul tur, Simona a spus: “Da, am mai trecut prin foarte multe situații din astea. Nu s-a umflat, nu s-a rupt nimic. Dar nu pot să zic nimic sigur. Însă e foarte important cum mă trezesc mâine. Mereu prima prioritate este sănătatea. Voi vedea, dar în opinia mea voi juca“.

La Roland Garros 2017, Simona a avut o săptămână la dispoziție pentru a se reface după accidentarea de la Roma, plus un start târziu în turneu, care i-a mai câștigat timp prețios. Și acum programul îi dă o mână de ajutor, meciul ei fiind de la ora locală 19:00 PM.

 

https://twitter.com/darren_cahill/status/953427763108573184

https://twitter.com/ChrissieEvert/status/953533997581156352