Fast
Victorie cu Strycova

Simona ia forma bună din Fed Cup și în circuit, obține prima victorie pe zgură a anului

Treizecizero | 26 aprilie 2017

Simona Halep a învins-o pe Barbora Strycova în două seturi, 6-2, 6-3, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart. După ce a pierdut primele două game-uri, Simona a fost neobosită, răspunzând cu opt game-uri consecutive. Românca a adunat 19 lovituri direct câștigătoare, contra a numai 12 erori. Majoritatea winnerelor au venit cu lunguri de linie irezistibile, care au smuls reacții de tip „ce să-i fac?” din partea jucătoarei din Cehia, pe care Simona o învinge a treia oară consecutiv.

Simona a returnat adânc și, intrată bine în teren, a trimis-o dintr-un colț în altul pe Strycova, obligând-o să se apere mult din spatele baseline-ului. Dar Barbora nu a putut găsi răspuns la varietatea româncei și la ploaia de lovituri adânci și bine plasate trimise de Simona. Răbdătoare, Halep s-a folosit inspirat de geometria terenului și a atacat prompt la fiecare minge mai scurtă.

Nici când Simona s-a domolit un pic, la 2-0 în setul al doilea, nu a fost suficient pentru ca meciul să se întoarcă. Foarte concentrată, numărul 5 mondial a încercat parcă să arate că declarațiile făcute la Mamaia și la Stuttgart – despre munca depusă la schimbarea atitudinii – sunt justificate.

Următoarea adversară va fi aleasă între Johanna Konta și Anastasija Sevastova. Sferturile au loc vineri.

https://twitter.com/WTA/status/857252453741285376