Fast
Tennis Paradise fără Simona

Simona Halep s-a retras de la Indian Wells, nerefăcută încă după accidentarea suferită la Dubai

Treizecizero | 7 martie 2020

Simona Halep nu va juca anul acesta la Indian Wells, ea anunțându-și retragerea de la primul turneu de Premier Mandatory al sezonului, retragere confirmată de contul oficial de Twitter al turneului. Motivul este accidentarea suferită la piciorul stâng înainte de turneul de la Dubai.

„Sunt foarte dezamăgită să trebuiască să mă retrag de la ediția 2020 a BNP Paribas Open. Din păcate, accidentarea la picior pe care am suferit-o înainte de Dubai încă îmi cauzează probleme, și nu voi putea să mă recuperez în timp pentru a putea ajunge la Indian Wells. Turneul este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante momente pentru mine din calendarul competițional, și sunt foarte tristă să-l ratez anul acesta, dar deja mă gândesc că mă voi întoarce în 2021!”, este citată Simona.

După titlul de la Dubai, al 20-lea al carierei, Simona a absentat de la Doha, întorcându-se în țară pentru refacere. Timpul rămas până la Indian Wells a fost, însă, prea scurt, așa că jucătoarea a ales să nu-și asume riscuri nenecesare în condițiile în care e incomplet refăcută, într-un an plin de competiții importante.

Sunt, însă, speranțe că ea va putea participa la Miami, al doilea turneu Premier Mandatory al anului, care urmează imediat după Indian Wells. Anul trecut, Simona s-a oprit în turul 4 la IW, învinsă de Vondrousova, apoi a mers până în semifinale la Miami.

Anul acesta, Simona are programată o schimbare în calendar, imediat după Miami ea fiind programată să debuteze la Charleston, turneu Premier care se joacă pe zgură verde. Astfel, ea va avea posibilitatea de a lipi două turnee în Statele Unite chiar și în condițiile absenței de la Indian Wells.

Simona a câștigat Indian Wells în 2015.

După WTA Finals din 2018, acesta este cel mai important turneu pe care Simona îl ratează din cauza accidentărilor în ultimii ani. Raportat la numărul de probleme medicale cu care s-a confruntat în sezoanele recente, ea a putut, din fericire, să mențină un număr foarte mic de absențe de la marile competiții.

În 2020, Simona are un bilanț de 10 victorii și 2 înfrângeri, cu titlul de la Dubai și semifinala de la Australian Open fiind momentele de vârf ale anului.

Finalista de anul trecut de la IW, Angelique Kerber, s-a retras și ea de asemenea din turneu. La rândul ei, campioana din 2019, Bianca Andreescu, va decide la fața locului dacă e aptă să-și înceapă sezonul.