Fast
Simo, învinsă în runda a doua

Simona Halep pierde cu Svitolina în meciul al doilea din grupe, calificarea se decide în ultima etapă

Treizecizero | 30 octombrie 2019

Elina Svitolina a învins-o pe Simona Halep cu 7-5, 6-3, în runda a doua de la Shenzhen, obținând a opta victorie consecutivă la WTA Finals și calificându-se matematic în semifinalele competiției.

De pe ce loc se va califica ucraineanca, dar mai important pentru noi, numele jucătoarei care o va însoți în semifinale se va decide în ultima etapă, în care Simona o întâlnește pe Karolina Pliskova.

În ciuda unor momente bune din meci, dar izolate, Simona s-a văzut, în mare, blocată de zidul ridicat de Svitolina, al cărei joc se potrivește perfect cu suprafața de joc excesiv de lentă de la WTA Finals; dovadă și seria de victorii consecutive pe care ucraineanca le-a strâns la acest turneu. Două dintre cele opt victorii la rând au venit în meciuri contra Simonei (în grupele din 2017 și acum); comparativ, Simona a dominat-o pe Elina pe iarba de la Wimbledon, în semifinale, și a putut-o învinge în trei seturi strânse la Doha, pe hard outdoor. Prospețimea Simonei – a cărei lipsă de meciuri în picioare se simte – n-a fost ideală, context în care ei i-a fost și mai greu să facă alegerile potrivite în momentele cheie.

Simona a revenit de la 0-3 în primul set și a avut un break avans în startul setului secund; după ce, într-un game spectaculos, n-a putut consolida acel break, replica ei s-a stins.

Pe larg, despre meciurile de azi, citiți aici.

https://twitter.com/WTA/status/1189519843147431936?s=20