Fast
Învinsă în primul tur

Simona Halep pierde cu copleșitoarea Kaia Kanepi într-un prim tur brutal la US Open

Treizecizero | 27 august 2018
US Open este oferit de

Match-up de coșmar pentru Simona în primul tur la US Open. A întâlnit exact genul de adversară care va fi mereu o grozăvie pentru ea: o jucătoare puternică, în stare să distrugă mingea cu lovituri brutale și să intre în zonă din senin. O jucătoare pe tiparul lui Ostapenko, sau al Sharapovei, sau al lui Lucic-Baroni. Când un astfel de meci se petrece în turul 1 al unui Slam, totul devine cu atât mai complicat.

Și s-a văzut asta timp de un set și jumătate, timp în care Kanepi, o fostă jucătoare de locul 15 în lume, cu șase sferturi de finală în palmares, a distrus mingea cu fiecare ocazie. A supus-o pe Simona la un adevărat bombardament, lovind curat, tare și lung. Estonianca a făcut un prim break pentru 3-1 și un al doilea imediat, continuându-și asalturile imparabile, cărora Simona nu le-a putut opune multă rezistență. Simona și-a ținut serviciul pentru 2-5, dar Kanepi a închis impecabilă, fără să clipească: 13 winnere și 9 erori neforțate, într-un prim set aproape perfect.

Lucrurile au început practic la fel și în setul doi. Kanepi s-a desprins iar la două break-uri, provocându-i, printre altele, probabil cea mai violentă descărcare nervoasă pe un teren de tenis Simonei. Românca a distrus o rachetă în game-ul al doilea, dar descărcarea a părut să o ajute. Fără să-i mai rămână altceva de făcut decât să arunce toată rezistența de care e capabilă în teren și să se agațe de orice posibilitate, Simona a început să se cațere înapoi în meci, forțând-o pe Kanepi să greșească în câteva puncte importante. Simona a recuperat astfel cele două break-uri și a egalat la 4-4.

Dar când Simona părea să pună piciorul în prag, Kanepi a revenit impresionant în game-ul 9, făcând break-ul de la 40-15, din nou pe cartea atacului. Kanepi n-a clipit și n-a mai oferit alte oportunități de comeback când a fost vorba să închidă meciul, servind cu încredere și continuând să atace convingător. O minge ieșită un centimentru în out la 15-15 a Simonei a rupt și ultimele speranțe, iar ea avea să fie eliminată pentru al doilea an la rând din primul tur la New York.

Kanepi, care a făcut o treabă excelentă menținând majoritatea punctelor foarte scurte, a încheiat meciul cu 26 de lovituri direct câștigătoare și 28 de erori, în vreme ce Simona a avut 9 winners și 9 erori neforțate.

Citește AICI analiza meciului.

 

 

 

Articolele 30-0 sunt susținute de