Simona Halep mai face un pas bun la Birmingham, merge în semifinale!

Treizecizero | 17 iunie 2022

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Birmingham, după ce a învins-o în două seturi pe britanica Katie Boulter, 6-4, 6-1.

Simona își duce astfel seria victoriilor consecutive pe iarbă la 10, serie începută cu titlul istoric de la Wimbledon 2019.

Meciul a început mult mai greu decât o arată felul în care s-a terminat, cu Boulter trecând fără mari emoții prin primele patru servicii, pe care a putut ataca în voie și în care n-a pierdut decât trei puncte. Simona s-a chinuit o vreme să-și găsească returul, iar tensiunea asta s-a transferat și pe serviciu, cu care a avut de tras în primul set.

A pus doar 33 la sută primul serviciu în teren, din care a câștigat de asemenea 33 la sută, adică 4 puncte din 12. Boulter a bătut la ușă pentru un break în două ocazii, dar Simona s-a salvat din situațiile grele pe serviciul al doilea, pe care a câștigat 19 puncte din 24, dar, în general, a avut dificultăți să apuce cumva meciul și să facă puncte în fața unei jucătoare pe care n-o știa, pe care n-a mai întâlnit-o și care a jucat cu dezinvoltură la început, fără nimic de pierdut.

Dar vechea zicală din tenis, potrivit căreia dacă-i dai unui jucător suficient timp, va veni un moment în care-ți va arăta de ce este clasat pe locul pe care este clasat, și-a dovedit din nou valabilitatea.

La 4-4 în primul set, Boulter a devenit brusc crispată; a început să adauge multe erori și să nu-și mai găsească serviciul. Simona a profitat imediat cu două mingi vicioase în diagonală, iar break-ul a fost consfințit de Boulter cu o dublă greșeală.

De aici, Simona a devenit mult mai confortabilă pe teren și a început să producă stricăciuni mult mai des pe retur, sfârșind prin a câștiga toate serviciile lui Boulter până la final, țintindu-și majoritatea atacurilor spre reverul lui Katie, de pe care a plouat cu erori neforțate. Serviciul Simonei a crescut și el în setul secund: 65 în teren, 77 la sută puncte câștigate pe primul (e drept, doar 2 din 7 pe al doilea).

Un meci greoi în primă fază, dar pe care Simona l-a rezolvat până la urmă cu experiența, cu răbdarea de a-și aștepta un moment mai bun și cu o mână de ajutor de la o adversară fără mare experiență în fața cuiva precum Simona.

„Nu m-am simțit prea bine pe teren azi, nu știam cum vine mingea de la ea și m-am chinuit un pic în acest meci”, a admis românca, la interviul de după meci.

Simona se califică într-o semifinală WTA pentru a patra oară în acest sezon, și o va întâlni în semifinale pe învingătoarea dintre brazilianca Beatriz Haddad Maia și Camila Giorgi, din Italia. Cu Haddad Maia, Simona a mai jucat în două ocazii, odată chiar pe iarbă, la Wimbledon 2017, iar a doua oară anul acesta, la Melbourne Summer Set; de fiecare dată, românca s-a impus în două seturi.

Cu Giorgi, Simona s-a întâlnit de asemenea în două ocazii, de fiecare dată pe hard, la Miami 2015 și la US Open 2021, Halep câștigând în ambele ocazii tot fără să cedeze vreun set.

În cealaltă semifinală de la Birmingham, Sorana Cîrstea, cea care s-a calificat în prima ei semifinală pe iarbă din carieră, se va întâlni cu Shuai Zhang.

https://twitter.com/WTA/status/1537839954868375553?s=20&t=2JDFgsoohpkAfkKIdOqjEg

Abonează-te aici gratuit la noul tău newsletter de sport – pentru analize, comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează!