Sorana Cîrstea se califică în prima semifinală pe iarbă a carierei

Treizecizero | 17 iunie 2022

Sorana Cîrstea a învins-o pe Donna Vekic în sferturile de la Birmingham, 5-7, 6-3, 6-4, o victorie care-i aduce a treia semifinală a sezonului jucătoarei românce, după cele de la Lyon și Istanbul.

Este, de asemenea, și prima semifinală a carierei pe iarbă pentru Sorana, care le-a învins pe Rogers, Krunic și Vekic în drum spre ultimele patru.

În faza următoare, Sorana, care-i favorită 6 în acest turneu, o va întâlni pe învingătoarea dintre Dayana Yastremska și Shuai Zhang. Chinezoaica e cea care a învins-o în optimi, într-un meci strâns, pe Gabriela Ruse, 6-2, 2-6, 7-5. Ruse e în continuare în turneu la dublu, alături de Monica Niculescu.

Sorana a reușit să depășească pierderea primului set, în care a condus cu 5-3 și a avut trei mingi de set, și a întors treptat meciul în favoarea ei, câștigând mai des punctele importante.

A fost un meci în care cele două s-au luptat în permanență pentru inițiativă și s-au atacat continuu una pe cealaltă, iar balanța a înclinat când într-o parte, când în alta. Asta a dus și la un meci lung, intens, de două ore și jumătate, în ciuda faptului că ambele sunt jucătoare de atac, inclinate să scurteze fiecare raliu.

Și Donna, și Sorana au căutat să-și creeze avantaj cu serviciul și să închidă cât mai repede punctul, dar ambele au suferit, încheind fiecare cu câte 11 duble greșeli, lângă care fiecare a pus câte 5 ași. Vekic a stat mai bine la procentajul pe primul, câștigând 76 la sută, versus 66 Sorana, dar românca a compensat cu un procentaj mai bun pe serviciul secund.

Sorana a făcut timpuriu un break în decisiv și a reușit să-l păstreze până la final, deși croata a stat aproape și a luptat pentru revenire. Sorana a încheiat meciul la a treia șansă și a sărbătorit sărind de câteva ori, evident încântată de o victorie importantă, muncită și meritată.

„Nu contează unde ești în clasament sau ce vârstă ai, niciodată nu e prea târziu. Am început să înțeleg un pic mai bine suprafața”, a spus Sorana, la interviul de după meci, adăugând că e bucuroasă de cum a gestionat momentul pierderii primului set. 

„N-am făcut multe lucruri greșite atunci, doar că Donna a jucat incredibil în acele momente. Am încercat să accept că ea joacă mai bine și să nu fiu prea supărată pe mine. Mi-am zis să rezist, să stau acolo și să lupt mai departe pentru fiecare punct, pentru că e un nou meci, o nouă oportunitate. Iar scorul e doar o consecință a lucrurilor pe care le faci.

Sper să pot reveni mâine și să joc un tenis chiar mai bun”, a spus ea, mulțumindu-le fanilor și românilor din tribune pentru că au stat în căldură să o urmărească.

https://twitter.com/WTA/status/1537778300595998720?s=20&t=2wIuuQEvJ3L7J6wrrysvQQ

Abonează-te aici gratuit la noul tău newsletter de sport – pentru analize, comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează!