Fast
Ce doză de tenis!

Simona Halep joacă un tenis impunător, o învinge pe Petra Martic și revine în semifinalele Indian Wells

Treizecizero | 17 martie 2022

Simona Halep a învins-o pe croata Petra Martic în sferturile de finală de la Indian Wells, 6-1, 6-1, în ceea ce a fost poate cel mai bun meci al ei din ultimul an și jumătate.

Simona a reușit tot ce și-a propus în primul set, la un moment dat câștigând 14 puncte consecutive. Românca a dejucat inteligent încercările lui Martic de a o încurca cu varietatea încă din startul meciului și a impresionat din nou printr-o claritate în alegerile tehnice și tactice.

Pe un val de încredere cum n-am mai văzut-o de mult timp, Simona a continuat să zburde și în setul al doilea; a gestionat foarte bine și singurul moment cu potențial de a relansa setul, când a salvat două mingi de break la 2-0. Deși Martic și-a mai ridicat un pic nivelul după ce în primul set fusese complet debusolată, Simona a continuat să aibă toate răspunsurile, indiferent că a fost chemată la fileu cu scurte, că a fost provocată cu moonballs sau că a fost angajată în schimburi lungi.

Simona se califică în semifinale la Indian Wells pentru a patra oară, după perfomanțele similare reușite în 2014, 2015 (când a și câștigat trofeul) și 2018.

Pentru un loc în finală, Simona se va duela vineri cu Iga Swiatek, care a învins-o, 6-1, 6-0 pe Madison Keys.

Cu Iga, Simona a câștigat două din cele trei întâlniri, la RG 2019 și la AO 2021, pierzând-o pe cea de la RG 2020.

Pe larg, despre victoria Simonei, în articolul de aici.