Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Într-un meci cu o jucătoare măiastră, toate trucurile au fost ale Simonei. Înapoi în Top 20!

Cu o limpezime în joc și în alegeri bună de pus pe rană, Simona Halep a făcut cel mai bun meci al ei din ultimul an și jumătate cu Petra Martic (6-1, 6-1). S-a calificat astfel în a treia semifinală a sezonului și a patra a ei la Indian Wells, rezultat care-i asigură și reîntoarcerea în primele 20 ale lumii. Forma aceasta și încrederea Simonei (15-3 în 2022) au venit la timp pentru un duel foarte dificil cu Iga Swiatek (19-3 în 2022).

Adrian Èšoca 17 martie 2022

Simona Halep ne-a reamintit cât de special este tenisul ei când atinge nivelul pe care l-a atins în sferturile Indian Wells.

Petra Martic înseamnă varietate, multitudine de arme, un repertoriu complex de abilități, genul de joc savant, capabil s-o încurce pe o jucătoare ca Simona, sau cel puțin s-o streseze suficient cât să apară îndoielile.

Cel mai bun reper despre tenisul la care ne-am fi putut aștepta împotriva lui Martic era precedentul lor meci, jucat în fix aceleași condiții (și, culmea, tot pe vânt) și fix în aceeași fază, sferturile Indian Wells din 2018. Atunci, cu câteva luni înainte să câștige primul titlu de Slam al carierei, Simona revenea de la break în decisiv, într-un meci greu și greoi, la capătul căruia exclama cu năduf: "Nu știu cum am câștigat, dar am câștigat!". Pe scurt, nu ar fi mirat pe nimeni dacă urma un meci complicat.

La interviul de după

Îți place?