Fast
Ce thriller!

Simona Halep găsește o cale! Simo întoarce și câștigă, într-un final dramatic, un meci greu cu Ons Jabeur la Dubai

Treizecizero | 19 februarie 2020

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Dubai, după o victorie obținută cu una din clasicele ei rezolvări de situație în momente grele: 1-6, 6-2, 7-6 cu Ons Jabeur.

Era anunțat un meci greu și s-a dovedit ca atare: Jabeur venea încurajată de parcursul din Australia și de publicul prietenos. Având în față o adversară atât de importantă precum Simona, Ons aducea la meci și o motivație sporită; pentru ea, meciul era foarte important. Și startul a arătat această motivație: Ons a jucat impecabil preț de un set, cu acea combinație de forță, creativitate și imprevizibil care o face atât de dificilă ca oponentă. Fără ritm, Simona a trebuit să aștepte să treacă furtuna, iar primul set s-a dus repede: 6-1 în favoarea tunisiencei.

Luată așa de rău la rost, Simona s-a activat însă excelent și a început să găsească soluțiile pentru a întoarce meciul, lungind punctele, găsind adâncime în lovituri, plus câteva contrepied-uri utile. Un break rapid în startul setului doi a contat mult, dar revenirea de la 3-1, 0-40, a contat și mai mult. Curând, Simona fugea cu setul secund, 6-2.

După o scurtă vizită a fizioterapeutului, care a testat-o pe Simona în zona lombară, românca a continuat netulburată în startul decisivului, perioadă în care era în controlul meciului. Simona s-a desprins la 4-1, dar n-a putut menține aceeași intensitate, iar Ons a profitat, reintrând în meci și egalând la 4. Simona a răspuns bine după aceste fluctuații, servind la zero pentru 5-4.

Însă nu era nici pe departe gata, iar drama adevărată abia începea: Simona și-a pierdut serviciul la 5-5, dar după un on-court-coaching cu Artemon Apostu a răspuns impecabil când Jabeur a servit pentru meci, reușind un rebreak la zero.

În tiebreak, Siomona a ajuns la 6-3, dar Jabeur a salvat toate cele trei mingi de meci, apoi și-a procurat una a ei. Tunisianca a lovit moale la mingea de meci, iar la a patra oportunitate Simona a reușit să închidă.

O victorie prețioasă, obținută contra unei adversare inspirate și cu care e greu să joci, fără să fie ziua cea mai bună a Simonei, și într-o atmosferă fierbinte și greu de gestionat – toate astea formând un context foarte dificil într-un start de turneu.

„A fost ca un meci de fotbal sau ca unul de Fed Cup, nu mai realizam ce se întâmplă pe teren. Toată lumea a avut multă energie, așa că a trebuit să facem tot ce putem. Cred că a fost un meci foarte bun”, a spus Simona.

Simona o va revedea pe Aryna Sabalenka în sferturile de la Dubai, al doilea meci dintre cele două sezonul acesta, după ce bielorusa a câștigat la Adelaide. Sabalenka a trecut de Sakkari și de Mertens în drum spre sferturi.

Mai multe despre victoria Simonei, AICI.

https://twitter.com/WTA/status/1230190615238864896?s=20

https://twitter.com/WTA/status/1230178868113264641?s=20
https://twitter.com/WTA/status/1230175135182639104?s=20
https://twitter.com/WTA/status/1230171270769020929?s=20