Fast
O victorie cu greutate

Simona Halep face un meci foarte bun cu Barty, îi oprește seria de victorii, revine în semifinale la Madrid!

Treizecizero | 9 mai 2019

Simona Halep a reușit unul dintre meciurile ei de înalt nivel pe zgură, învingând-o, în sferturile de finală de la Madrid, pe australianca Ashleigh Barty, 7-5, 7-5 – a treia ei victorie în patru meciuri cu Barty. 

Simona i-a oprit astfel seria de 11 victorii consecutive a lui Barty, prelungind-o în schimb pe a ei: Simo are acum 13 victorii consecutive pe zgură (7 la RG anul trecut + cele 2 din Fed Cup + 4 la Madrid).

În fața unei adversare redutabile, Simona a jucat per total foarte bine, nefiind jenată de slice-urile lui Barty, servind foarte bine (87 la sută primul serviciu în teren, 75 la sută puncte câștigate pe primul) și desfăcând eficient jocul australiencei, pe care a presat-o pe rever în numeroase ocazii. 

Românca a încheiat cu 15 winners și 21 de unforced, versus 22 winners și 37 de unforced la Barty.

Momentul cel mai greu al meciului a venit la 4-3 în setul doi, când Simo și-a pierdut serviciul și s-a văzut condusă apoi cu 5-4. Dar a revenit prompt, făcând break-ul la prima ocazie. 

Simona, care a mărturisit la interviul de pe teren că e încă pe antibiotice pentru a-și trata răceala cu care s-a ales în drum spre Madrid, a spus că și-a luat energie dintr-o arenă în care se simte foarte bine.

Madridul este o a doua casă pentru Simona și zgura este suprafața ei preferată. Ash Barty este o adversară periculoasă, dar cu lacune care se suprapun peste punctele forte ale Simonei: azi a provocat-o cât să mențină meciul strâns, dar nu a avut arme pentru șah-mat. O analiză despre meciul de azi și concluziile care privesc evoluția Simonei pe zgură e disponibilă aici.

Simona o așteaptă în semifinale pe Belinda Bencic, care a învins-o pe Naomi Osaka, 3-6, 6-2, 7-5, după ce japoneza a servit pentru meci la 5-4 în decisiv.

Va fi a patra prezență în semifinale la Madrid pentru Simona, care s-a calificat în finală în fiecare dintre precedentele trei ocazii (2014, 2016, 2017).

Simona e condusă de Bencic cu 2-1 în H2H (niciun meci pe zgură). 

Eliminarea lui Osaka în sferturi înseamnă că Simona are o nouă oportunitate să revină pe locul 1; pentru ca acest lucru să se întâmple, Simona trebuie să câștige titlul la Madrid. 

 

 

 

**

30-0 SHOP – ofertă limitată. Pleci la Madrid săptămâna asta? Îți facem cinste cu o reducere de 30 la sută la orice comandă din Shop, ca să poți lua cu tine tricourile, șosetele sau totebags-urile 30-0. Scrie-ne la salut [at] treizecizero.ro un mail ca să-ți activăm reducerea.

Ești deja la Madrid, la turneu? Tot facem cinste! Scrie-ne pe aceeași adresă și-ți oferim un voucher de 25 la sută!

Avem și pentru ceilalți cititori un bonus; folosește codul OMINGEDEBREAK pe Treizecizero Shop și vezi ce discount primești! [valabil până duminică]

***

NOU, în 30-0 Shop! Am lansat 30-0 Sox!

Cea mai nouă idee de la 30-0 este gata să-ți coloreze primăvara. Lansăm 30-0 Sox, o colecție de șosete 30-0 cu inspirație din tenis, fabricate în România. Ai de unde să alegi! Avem cinci modele, dintre care unul special pentru copii, plus un pack avantajos ca preț, format din trei modele complementare.  Alege-ți modelele preferate de AICI!

***

***

Tenisul românesc este „Fire”! Adică performant, apreciat, iubit!

Urmărește sezonul 2019 purtând „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Și nu avem doar rezultate. Avem o mulțime de personalități puternice. Avem sportivi care să ne inspire.

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” e gândit să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Paris, New York sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥