Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Patru idei după victoria Simonei Halep contra lui Ashley Barty în sferturile de la Madrid

Madridul este o a doua casă pentru Simona și zgura este suprafața ei preferată. Ash Barty este o adversară periculoasă, dar cu lacune care se suprapun peste punctele forte ale Simonei: azi a provocat-o cât să mențină meciul strâns, dar nu a avut arme pentru șah-mat.

Camelia Butuligă 9 mai 2019

* Semifinale: Simona Halep vs Belinda Bencic (1-2 H2H)
* Dacă va câștiga titlul la Madrid, Simona va reveni pe locul 1 în lume.

Suprafața

Ca și iarba, zgura cere niște chestii foarte specifice de la jucători în ceea ce privește mișcarea: trebuie să fie capabili să lovească din alunecare și să știe cum să-și potrivească foarte bine demarajul și frânele în funcție de distanța până la minge. Comparativ, pe iarbă trebuie să-și păstreze centrul de greutate jos stând cu genunchii îndoiți și să facă pași mărunți și rapizi pentru a *nu* aluneca.

Zgura și iarba reprezintă extremele suprafețelor și ca viteză, dar și ca set de abilități necesare jucătorilor. Poate de aceea se spune că există specialiști ai zgurii sau ai ierbii, dar mai rar auzi "specialist ai hardului". Australienii au iarba și în general suprafețele mai rapide în ADN, ca și americanii sau englezii. "European clay", spun ei de câte ori vorbesc despre suprafața roșie. Europa este într-adevăr inventatoarea cărămizii sfărâmate, exportând-o și în America de Sud, odată cu italienii, spaniolii și portughezii care au emigrat acolo. 

Simona Halep nu este înt

Acest articol este disponibil membrilor 30-0 Plus. Alege un abonament
sau autentifică-te, daca ai deja abonament, pentru a citi tot conținutul.
Îți place?