Fast
Primul succes pe iarbă

Simona Halep deschide sezonul de iarbă cu o victorie la Eastbourne

Treizecizero | 28 iunie 2017

Simona Halep a învins-o în primul meci la Eastbourne pe Ying-Ying Duan, 3-6, 6-3, 6-2, și o va întâlni tot azi, pe Tsvetana Pironkova, care a eliminat-o pe Monica Niculescu, 6-0, 6-4.

Meciul cu Duan a fost o ilustrație perfectă pentru cât de incomod poate fi, spre exemplu, un meci din tururile inaugurale ale Wimbledon, pe o suprafață foarte rapidă, când ajustarea la iarbă nu este încă completă, cu o adversară care are puține lucruri de pierdut și care joacă totul pe cartea atacului. De aceea, prezența Simonei la Eastbourne, dincolo de calculele pentru primul loc, se poate dovedi foarte utilă.

Duan a fost greu de oprit în prima parte a meciului: cu un joc ultraagresiv și cifre bune la serviciu, chinezoaica a dictat la reluarea meciului (oprit de ploaie ieri la 2-1 pentru ea), a fost agresivă la retur și a avut răspuns la cele trei șanse de rebreak pe care le-a avut Simona la 5-3, punând de cinci ori la rând serviciul 1 în teren.

Halep a trăit periculos la începutul setului doi, când a salvat patru mingi de break, trei dintre ele consecutive, înainte de a-și ține serviciul pentru 3-2. De aici însă jocul ei a crescut în intensitate. Consiliată de Darren, Simona a făcut ajustări la primire, făcând un pas în spate și folosindu-se de viteza cu care a venit mingea. Astfel a pus mai multe mingi înapoi pe primul serviciu și a crescut presiunea pe serva asiaticei, care a cedat până la urmă, la 3-4.

Decisivul a început cu un nou break al româncei, cedat însă imediat într-un moment de ușoară cădere a concentrării. Obligată să se întoarcă înapoi la muncă, Simona s-a agățat remarcabil de un game trei imens, cu opt egalități, luând din nou un break avans la a doua oportunitate. De aici, numărul 2 mondial a zburat spre victorie, acoperind excelent terenul și găsind de fiecare dată cea mai bună lovitură.

În runda următoare, ea o va întâlni tot azi, pe Tsvetana Pironkova, care a eliminat-o pe Monica Niculescu, 6-0, 6-4. Simona a mai jucat o singură dată cu Pironkova, învingând-o pe hard, dar bulgăroaica este o expertă a jocului pe iarbă, ceea ce face testul foarte important.

https://twitter.com/WTA/status/880023784186535936