Fast
"Multe depind de următoarele 6 luni"

Simona Halep: „Dacă Darren revine la antrenorat, eu voi fi prima persoană pe care o va suna”

Treizecizero | 14 iunie 2019

Regăsiți în România pentru Sports Festival – evenimentul de la Cluj care o va aduce pe teren pe Simona pentru un demonstrativ alături de Marius Copil, Daniela Hantuchova și Fabio Fognini – Simona Halep și Darren Cahill nu aveau cum să evite întrebările despre eventualitatea reluării colaborării lor, întrerupte la finalul anului trecut.

După doi ani pe care Simona i-a încheiat pe locul 1 în lume și la capătul unui sezon în care ea a câștigat primul titlu de Grand Slam, Darren Cahill a anunțat că va lua o pauză de la antrenorat pentru a putea petrece mai mult timp acasă, alături de cei dragi. Despre importanța colaborării celor doi, am scris pe larg, în articole precum cel de aici.

La conferința de presă premergătoare Sports Festival, Simona Halep a spus că „vom vedea atunci când va fi momentul”.

„Nu s-a schimbat nimic, Darren are pauză anul acesta cu familia, se bucură de timpul petrecut împreună, iar atunci când va veni timpul să decidă dacă mai antrenează sau nu, eu voi fi prima persoană pe care o va suna şi mă va întreba dacă îmi doresc să vină în echipa noastră, împreună cu Daniel Dobre. Aşa îşi doreşte în momentul acesta. Dar vom vedea atunci când va fi momentul”, a declarat Simona Halep în conferinţa de presă susţinută împreună cu Darren Cahill şi Marius Copil – citată de Agerpress.

La rândul său, Darren Cahill, care va susține un workshop la Sports Festival, a spus:

„Am luat un an de pauză de la antrenorat pentru a fi cu familia, ceea ce îmi face plăcere. La finalul anului nu ştiu încă sigur ce voi face, dar pot să vă garantez că dacă mă voi întoarce să antrenez, Simona va fi prima persoană pe care o voi suna pentru a vedea dacă vrea să mă întorc înapoi sau nu. Sper să zică da, vom vedea. Multe depind de ceea ce se va întâmpla în următoarele şase luni”.

În timpul Roland Garros, Daniel Dobre, antrenorul Simonei, a spus și el că întoarcerea lui Darren este așteptată în orice moment cu brațele deschise de către echipă, adăugând că îi cere constant sfaturi australianului: „Chiar și acum mai vorbesc cu el și suntem în relații foarte bune. Este un prieten, nu un competitor. Și, oricând, noi îl așteptăm înapoi în echipă. E binevenit dacă este să revină alături de noi”.

„Olimpiada este obiectivul principal, sper să fiu sănătoasă, să fiu în formă şi să fiu aptă de joc. Mi-aş dori tare mult o medalie şi cred că dacă o să reuşesc acest lucru o să mă împlinesc cu totul în cariera sportivă” – Simona Halep

Sports Festival, ediția a doua, aduce în fața publicului peste 30 de sporturi, în patru zile de eveniment (13-16 iunie). Tenisul are rezervată ziua de sâmbătă – Simona și Marius vor juca împotriva perechii Fognini / Hantuchova (cea care a înlocuit-o pe Flavia Pennetta), urmând ca Marius vs Fabio și Simona vs Daniela să completeze programul la BT Arena Cluj.

Alte declarații de la conferința Simonei Halep, pe Lead.ro.


***

CELEBRATION!

Primul Slam nu se uită niciodată! Așa că facem un tricou care să ne reamintească de acea zi minunată, de acel scor de neuitat, care poate fi începutul pentru multe alte lucruri frumoase. Design votat de cititorii 30-0! Comandă-l de AICI. Ediție limitată!