Fast
Tragerea la sorți

Roland Garros 2020, tragerea la sorți | Simona Halep le are pe Svitolina, Bertens sau Serena în jumătatea ei. Potențial duel românesc în turul al doilea. Sorana vs Rybakina

Treizecizero | 24 septembrie 2020
Roland Garros este oferit de

Ai o nouă ofertă grozavă în Shop – valabilă PÂNĂ LA ORA PRIMULUI MECI DE LA ROLAND GARROS: 50 LA SUTĂ DISCOUNT LA TOATE MODELELE ȘI BUNDLE-URILE DE SOCKS.

Ca să beneficiezi de reducere, folosește codul de voucher: STRUGURI
Comandă acum!

Un Roland Garros neobișnuit, un Roland Garros de toamnă, dar un Roland Garros care se întâmplă. Până la urmă, asta e tot ce contează, într-un an în care tenisul a rămas, ca multe alte lucruri, suspendat atâta timp. Iar azi, în condiții de asemenea neobișnuite, cu mai puțin fast și într-o sală de conferințe de presă lipsită de audiență, a avut loc tragerea la sorți.

Iată tot ce e important de știut, pe scurt, despre rezultatele tragerii la sorți a Roland Garros 2020. Revino pe site în orele și zilele următoare pentru preview-urile și analizele noastre.

Tabloul feminin – Citește preview-ul complet AICI.

– Simona Halep este cap de serie numărul 1 al turneului. Campioana din 2018 va trebui să se conecteze din prima la intensitatea turneului, pentru că are un început de tablou solicitant în turul al doilea. Prima oponentă este iberica Sara Sorribes Tormo, recent câștigătoare a unui turneu de 80k din Franța. Dacă totul va fi în regulă, Simona o va întâlni în turul al doilea pe învingătoarea dintre Irina Begu și Jil Teichmann, într-un nou potențial duel românesc. Cici Bellis sau Amanda Anisimova sunt potențiale adversare în turul al treilea.

Sorana Cîrstea continuă să dea peste adversare tari în Slamuri: o va primi pe Elena Rybakina în primul tur.

– Româncele:

Simona Halep – Sara Sorribes Tormo
Irina Begu – Jil Teichmann
Sorana Cîrstea – Elena Rybakina
Patricia Țig – Stefanie Voegele
Ana Bogdan – Timea Babos.

– Traseu virtual Simona Halep:

R1: Sara Sorribes Tormo
R2: Irina Begu/Jil Teichmann
R3: Amanda Anisimova/Cici Bellis
R4: Marketa Vondrousova/Iga Swiatek/Dayana Yastremska
QF: Kiki Bertens/Johanna Konta
SF: Elina Svitolina/Serena Williams/Elise Mertens
F: Karolina Pliskova/Garbine Muguruza/

– Alte trei românce continuă cursa pentru accederea pe tabloul principal și vor juca în turul al treilea, și ultimul, al calificărilor: Monica Niculescu vs Vera Zvonareva, Gabriela Ruse vs Barbara Haas, Irina Bara vs Richel Hogenkamp (toate meciurile se dispută vineri).

– Potențiale sferturi de finală, potrivit capilor de serie: Halep – Bertens, Svitolina – Serena, Kenin – Sabalenka, Kvitova – Pliskova;

– Potențiale optimi de finală, potrivit capilor de serie: Halep – Vondrousova, Konta – Bertens, Svitolina – Mertens; Azarenka – Serena / Sabalenka – Muguruza, Rybakina – Kenin, Kvitova – Keys, Martic – Pliskova

– Absențe notabile: Ashleigh Barty (campioana en-titre), Belinda Bencic.

– Meciuri tari în primul tur: Sorana – Rybakina, Gauff – Konta, Swiatek – Vondrousova, Pironkova – Petkovic, Kovinic – Azarenka, Kontaveit – Garcia,


Tabloul masculin – Citește preview-ul complet AICI.

– Marea întrebare era pe care parte de tablou va ajunge recentul câștigător de la US Open. Am aflat răspunsul: Rafael Nadal și Dominic Thiem sunt pe aceeași jumătate; finala ultimilor doi ani s-ar putea repeta în semifinale.

– Sferturile de finală, conform capilor de serie: Djokovic – Berrettini, Medvedev – Tsitsipas, Thiem – Monfils, Nadal – Zverev.

– Meciul șoc al primului tur: Stan Wawrinka vs Andy Murray. Chiar dacă cei doi nu mai sunt la nivelul din urmă cu câțiva ani, meciul e oricum nedrept de tare pentru primul tur. Cei doi s-au văzut ultima oară la Paris în 2017, în semifinale; a fost meciul care l-a obligat pe Murray să se opereze la șold, iar pe Stan, la genunchi.

– Meciuri tari în primul tur: Murray – Wawrinka, Cilic – Thiem, Fucsovics – Medvedev, Bublik – Monfils, Nishioka – Auger Aliassime, Sinner – Goffin, Nishikori – Evans, Gasquet – Bautista Agut, Tsitsipas – Munar, Shapovalov – Simon.

– Absența notabilă: Roger Federer. Retrageri notabile de pe tabloul masculin: Milos Raonic, Kyle Edmund, Fernando Verdasco.

Articol în curs de actualizare

Foto: Roland Garros

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de