Fast
Victoria lui Federer

Roger Federer câștigă Australian Open: reacțiile din Social Media

Treizecizero | 29 ianuarie 2017

A fost 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3 pentru Roger, într-un meci care a oferit, ca de obicei, de toate: realizări incredibile și greșeli simple, momente de intensitate apăsătoare și scurte perioade de respiro.

Cu Federer impecabil în seturile unu și trei, cu Nadal neiertător în seturile doi și patru, meciul și-a cerut, cum altfel? – superba și costisitoarea bătălie din decisiv. Mai intens și mai hotărât, Rafa a început setul cinci cu break, apoi a  salvat în atac toate cele patru mingi de rebreak ale lui Federer, mai întâi pentru 2-0, mai apoi pentru 3-1. A salvat încă una în următorul său game pe serviciu, dar Federer s-a agățat și s-a tot agățat până a reușit, la a cincea încercare, să egaleze: 3-3 în setul cinci. Federer a trecut el în avantaj, 4-3, și-a văzut anulate patru mingi de break pentru 5-3, dar a fructificat-o pe a cincea și s-a așezat la un game de al 18-lea lui titlu de Slam. L-a obținut în cel mai dramatic mod cu putință, la a doua minge de meci.

Victoria lui Federer e datorată și unei serii de ajustări tactice făcute de elvețian, o noutate față de alte meciuri cu Rafa. Vorbim despre ele în analiza finalei, citește-o AICI.