Fast
Perioadă de probă

Presa belgiană: Thierry Van Cleemput, perioadă de probă cu Simona Halep. Simona: „Deocamdată, discutăm. Nu e nimic oficial”

Treizecizero | 21 ianuarie 2019

Thierry Van Cleemput, fostul antrenor al lui David Goffin, va fi noul antrenor al Simonei Halep – confirmă presa belgiană. Cei doi vor lucra pentru început într-o perioadă de probă, ce va include turneele de la Doha și Dubai, din februarie, urmând ca apoi Simona să decidă dacă va continua acest parteneriat. Informația a fost confirmată de jurnalistul și fostul jucător belgian Filip Dewulf.

La conferința de presă de după meciul cu Serena, Simona a spus: „Discutăm, dar nu e antrenorul meu oficial, așa că vom vedea”. Rugată să elaboreze, dat fiind că belgianul a fost la antrenamentul ei la doar o zi distanță după despărțirea de David Goffin, Simona a continuat:

„Deocamdată discutăm. Nu am nimic de-a face cu despărțirea lor; am vorbit aici, după ce ei au încetat să mai lucreze împreună, nu înainte de asta. Îmi place ca antrenor și ca persoană. Dar nu am decis nimic. Trebuie să ne cunoaștem mai bine. Deocamdată nu e oficial antrenorul meu”.

Van Cleemput a lucrat cu rezultate foarte bune cu David Goffin, care a ajuns până pe locul 7 în lume. Ineditul situației vine din faptul că antrenorul belgian a început Australian Open cu Goffin și l-a încheiat asistând la meciul Simonei cu Serena din spatele lojei acesteia. Goffin abia ce anunțase pe Twitter întreruperea parteneriatului lor. Anterior meciului cu Serena, Van Cleemput a fost prezent pe teren cu Simona, la antrenamentul acesteia.

„Înțeleg că e un pic ciudat acum, dar nu vreau să vorbesc, n-ar face decât să dea naștere la prostii. Dați-mi ceva timp”, a spus Van Cleemput pentru Le Soir, la ieșirea de pe Rod Laver, la finalul meciului Simonei cu Serena. De-a lungul meciului, el a fost văzut ridicându-se în picioare, aplaudând-o pe Simona sau încurajând-o pe aceasta.

„Situația mea? Aștept”, a mai spus el.

La conferințele de presă din turneu, Simona a spus, la un moment dat, că Darren Cahill i-a recomandat un antrenor, însă nu a dat indicii în ce privește numele acestuia. În ciuda zvonurilor prezentate drept certitudini de presa română, nu Andre Agassi era antrenorul în cauză.

https://twitter.com/gigi_salmon/status/1087238174663942144

Despărțirea dintre Van Cleemput și Goffin a fost o surpriză și pentru presa belgiană, care a scris că anunțul a lăsat pe toată lumea fără cuvinte.

Anterior lui David, cu care a lucrat între 2014 – 2019, Van Cleemput a mai lucrat cu Olivier Rochus, între 1993 și 1997 și cu Steve Darcis, între 2011-2012. A mai fost în stafful echipei de Cupa Davis a Belgiei, între 2002 și 2005.

Simona Halep a lucrat aproape patru ani cu Darren Cahill, antrenorul australian alături de care a câștigat primul ei titlu de Grand Slam și a ajuns pe locul 1 în lume. De-a lungul acestei perioade, Simona i-a mai avut temporar în staff pe Daniel Dobre și Andrei Pavel, care au însoțit-o la unele turnee. La Melbourne, Simona a fost ajutată de Florin Segărceanu, căpitanul echipei României de Fed Cup. Adrian Marcu, antrenorul Irinei Begu, a mai fost și el de asemenea prezent în loja Simonei.