Fast
Simo pierde un clasic cu Serena

Atât de aproape: Simona revine în meci cu o evoluție excelentă, o împinge pe Serena, dar pierde un meci strâns

Treizecizero | 21 ianuarie 2019

Simona Halep a pierdut meciul cu Serena Williams, din optimile Australian Open:  6-1, 4-6, 6-4 pentru americancă; Simona se oprește astfel în optimi la Melbourne, dar a dat din nou tot ce a putut într-un meci jucat la un nivel foarte înalt.

Și nu doar atât: a obligat-o pe Serena să joace cel mai bun tenis al ei ca să obțină victoria. În decisiv, Simona a avut trei șanse de break la 3-2.

Primul set a fost o execuție clinică a tenisului pe care l-am văzut de atâtea ori la Serena în marile meciuri și în drum spre marile trofee. Simona a avut puține lucruri de făcut; în ciuda unui break la zero în start, ea nu și-a putut apăra serviciul secund, pe care nu a câștigat niciun punct. Serena a câștigat 77 la sută pe primul serviciu și dacă până la 3-1 senzația a fost de relativ echilibru, americanca a fugit cu ultimele trei game-uri, închizând setul la 6-1, în doar 20 de minute.

Când Serena a trimis un winner cu 132 de km/h ca să facă break pentru 6-1, 2-1, lucrurile păreau tot mai complicate pentru Simona. Dar liderul mondial a început prin a nu-și pierde cumpătul în fața unei evidente situații de criză. În game-ul imediat următor, Simona a început să construiască mai bine punctul și să recupereze break-ul, consolidat apoi cu un hold la zero. Avea să fie începutul unei perioade în care Simona și-a protejat tot mai bine serva, în schimb crescând pe retur. La 5-4, Simona și-a făcut mișcarea. Cu un winner superb cu reverul și-a procurat mingea de set, iar în schimbul imediat următor, Serena a scăpat mingea în out. Simona câștiga setul și cerea decisivul.

Decisivul a început cu Simona apărând o minge de break și câștigând un game greu pe serviciul ei. Tot mai des am început s-o vedem pe Simona plimbând-o pe Serena dintr-un colț în altul, alegându-și tot mai inspirat plasamentul loviturilor și folosind cu mare eficiență lovituri de contre-pied. Mai important, Simo și-a protejat excelent serviciul, pe care și l-a câștigat la zero în câteva ocazii.

La 3-2, Simona și-a creat trei șanse de break, dar Serena s-a salvat cu ajutorul serviciului dintr-o situație foarte complicată. E drept, Simona a avut o mică oportunitate la una dintre ele, dar a ratat un forehand. În game-ul imediat următor, americanca a făcut primul ei break; a fost suficient ca Simo să nu mai găsească primul serviciu în acel game ca Serena s-o taxeze imediat, în ciuda altor câteva puncte spectaculoase câștigate de româncă.

Break-ul a fost suficient pentru Williams, care și-a făcut serviciul de două ori apoi, închizând meciul, 6-1, 4-6, 6-4.

„A fost un meci foarte intens, de un nivel foarte bun. Am avut nevoie să-mi ridic nivelul, pentru că ea e numărul 1, o jucătoare foarte bună, trebuia să fac asta. Am muncit din greu pentru fiecare punct”, a spus Serena.

Simona a adunat 24 de lovituri direct câștigătoare și doar 12 erori neforțate. Serena a încheiat meciul cu 44 de lovituri direct câștigătoare și 31 de erori.

Sferturile de finală ale Australian Open sunt acum decise: Serena – Pliskova, Osaka – Svitolina, Kvitova – Barty, Pavlyuchenkova – Collins.

Foto articol: Jimmie48Photography

Articol în curs de actualizare

***

NOU! Tricou Grand Slam Life. Disponibil acum pentru precomenzi în Shop!

Tricoul inspirat din viața fanului de tenis, organizată în jurul celor patru mari turnee de Grand Slam, turnee găzduite de patru orașe electrice și cosmopolite. Poartă cu tine spiritul din Melbourne, Paris, Londra sau New York!

Disponibil pentru precomenzi AICI.