Patrick Mouratoglou se alătură echipei lui Holger Rune până la întoarcerea Simonei Halep pe teren

Treizecizero | 12 octombrie 2022

Patrick Mouratoglou, antrenorul francez al Simonei, a anunțat astăzi că se va alătura echipei jucătorului danez Holger Rune pentru restul sezonului 2022.

„Câtă vreme Simona Halep își oferă timp pentru refacere, ea m-a încurajat să accept o altă colaborare”, a scris antrenorul francez, într-o formulare care a stârnit curiozități în rândul fanilor Simonei și pe rețelele sociale.

Dar Tennis Majors, site-ul francez deținut de Mouratoglou care a publicat mai întâi știrea, clarifică faptul că parteneriatul dintre Patrick și Holger nu e de natură să-l afecteze în vreun fel pe cel dintre Patrick și Simona, antrenorul francez urmând să lucreze cu Rune doar până la revenirea Simonei pe teren. Detaliul e confirmat și de tweet-ul jucătorului danez.

Simona a anunțat în urmă cu câteva săptămâni, într-un mesaj substanțial, că își încheie sezonul, luându-și timp pentru a se recupera după operația suferită la nas și pentru a-și reîncărca bateriile după un an solicitant.

„Încă simt că mai am multe de făcut pe terenul de tenis și încă mai am obiective de îndeplinit”, a mai spus atunci Simona.

Lars Christensen, antrenorul danez al lui Rune care lucrează cu acesta din copilăria lui Holger, va rămâne în echipă până când Mouratoglou se va întoarce în echipa Simonei.

În vârstă de 19 ani, Holger Rune e unul dintre jucătorii din noua generație care a avut o trecere excelentă de la juniori către seniori. Danezul și-a petrecut perioada junioratului și s-a format ca jucător la Academia Mouratoglou, Mouratoglou fiindu-i alături și în alte momente mari din carieră. În 2019, Rune a câștigat turneul de la Roland-Garros juniori în proba de simplu, iar în 2020 a debutat în circuitul ATP.

Doi ani mai târziu, Rune traversează o perioadă excelentă, în 2022 câștigând primul titlu ATP la Munchen și jucând o altă finală la Sofia. Peste aceste rezultate se adaugă sfertul de finală de la Roland-Garros; în urma acestor rezultate, danezul a intrat în top 30 ATP la doar 19 ani.