Fast
Pati face încă o finală

Patricia Țig a dus forma de la București mai departe: joacă o nouă finală, la Karlsruhe

Treizecizero | 3 august 2019


Patricia Țig nu glumea câtuși de puțin când spunea că se simte o persoană nouă. Ea a luat inspirația găsită la București și a dus-o mai departe, forma arătată la BRD Bucharest Open purtând-o spre alte rezultate excelente în cele două săptămâni care au urmat. Întâi, la turneul WTA de la Jurmala, unde a făcut sferturi de finală, în condițiile în care n-a avut prea mult timp de respiro și de recuperare după finala jucată la București.

Apoi, săptămâna aceasta, la turneul de 125k de la Karsruhe, din Germania, unde Pati nu a pierdut încă vreun set în drum spre o altă finală, în care a ajuns azi, după victoria autoritară cu Jasmine Paolini, din Italia: 6-2, 6-0 în sub o oră de joc.

Chiar dacă e dintr-o categorie valorică plasată sub turneele International (și imediat deasupra celor din ITF), turneul de la Karlsruhe a atras destule jucătoare foarte competente pe zgură: oponenta Patriciei din finală e una dintre ele. Pati o va întâlni pe Alison Van Uytvanck, care a pierdut un singur set în turneu, iar în turul secund a eliminat-o pe românca Laura Paar.

Patricia a avut, de asemenea, de jucat cu o conațională, ea învingând-o pe Gabriela Ruse în manșa secundă, 7-5, 7-5. Țig le-a mai învins pe Krejcikova, în primul tur (6-3, 6-4) și pe Ekaterine Gorgodze în sferturi (7-5, 6-0). Va fi prima întâlnire a Patriciei cu Van Uytvanck (numărul 65 mondial).

Pati ajunge, astfel, la 13 victorii în ultimele 15 meciuri oficiale și punctele acumulate în această săptămână o saltă foarte aproape de locul 170.

Foto: Farid Abassi / 30-0

Super hot în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Avem un tricou care vorbește de la sine 😉

Comandă Grand Slams and Chill din Shop!