Fast
Simo câștigă!

Până când, domnule? Simona Halep își ia revanșa cu Kanepi într-un meci greu, debutează excelent la AO cu prima victorie după 4 luni

Treizecizero | 15 ianuarie 2019

Puține victorii într-un tur 1 de Slam se vor dovedi mai prețioase decât aceasta pentru Simona. Contra unei adversare teribile ca match-up, care îi pune tot soiul de probleme complexe, fără meciuri în picioare și cu multe semne de întrebare asupra ei, Simona a dat însă răspunsurile corecte. 6-7, 6-4, 6-2 pentru Simona.  Analiza meciului e AICI.

De ce a spus Simona după meci că a fost o victorie cu greutate pentru ea, pe larg, aici.

Românca a rezistat în meci, chiar dacă a pierdut primul set în tiebreak, chiar dacă Kanepi a bombardat-o o vreme similar cu meciul de la US Open, chiar dacă estonianca a avut un break avans și în setul al doilea. Simona și-a păstrat cumpătul, a avut răbdare, a reușit să stea sus în teren, iar când o oportunitate firavă s-a prezentat în setul secund, a luat-o imediat.

Halep a făcut rebreak imediat; la 3-3 și  15-30, într-un rally dificil, Simo a găsit un running forehand winner superb și foarte util. Câteva minute mai târziu, Simona a forțat break-ul la 5-4 și a închis setul, la a patra minge de set.

În decisiv, numărul 1 mondial a început iarăși servind bine. Kanepi a părut să depășească momentul greu și să înceapă să-și găsească iar trasoarele, dar în game-ul șase, la 40-0 pentru estoniancă, Simona a continuat să preseze și a făcut break-ul. A fost momentul care a rupt definitiv echilibrul meciului, iar Simo s-a distanțat apoi și și-a securizat victoria.

Este primul meci câștigat de Simona tocmai din august încoace, datând din semifinalele de la Cincy. De atunci, Simo a pierdut finala de la Cincinnati, a fost învinsă de Kanepi în turul 1 la US Open, a cedat cu Cibulkova la Wuhan, s-a retras cu Jabeur la Moscova și a fost eliminată, recent, de Barty, la Sydney.

Victoria aceasta deschide cu totul alte perspective pentru Simona. Îi aduce multă încredere, îi aduce cel puțin încă un meci și o ajută să intre în turneu, lucrul cel mai greu de făcut întotdeauna, în special pentru o jucătoare cunoscută că are nevoie de timp și de meciuri ca să-și atingă nivelul cel mai bun.

Nu va fi mai ușor de aici înainte pentru ea. Simona o va întâlni pe Sofia Kenin în runda a doua, jucătoare care a câștigat recent titlul la Hobart și aduce la meci o serie de șase victorii consecutive. Dacă va trece, pe Simo o așteaptă  un tur trei cu învingătoarea dintre Venus Williams, care a scos-o azi pe Mihaela Buzărnescu, și Alize Cornet.

 

Foto: Jimmie48Photography

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1085158122006687744

 

https://twitter.com/treizecizero/status/1085146881070649344

 

***

Noi așa o să fim îmbrăcați de Australian Open! 😍😍

Începe și tu anul și sezonul de tenis cu „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani!  Tenisul românesc chiar este „Fire”. Adică puternic, performant, apreciat, iubit.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Melbourne sau la New York, la Paris sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥