Fast
Simona se oprește în sferturi

Necăjită de probleme la spate, Simona Halep pierde cu Ekaterina Alexandrova

Treizecizero | 5 februarie 2021

Chinuită de niște dureri de spate care i-au cauzat și probleme de deplasare, Simona Halep s-a oprit în sferturile de finală de la Gippsland Trophy, învinsă de Ekaterina Alexandrova, un 6-2, 6-1 care ne-a amintit de una dintre precedentele lor întâlniri.

După ziua de pauză de ieri, Simona a început tare, cu senzația că n-are timp de pierdut: a făcut break în primul game, l-a confirmat fără probleme, servind cu varietate și preluând inițiativa devreme în schimb. Alexandrova părea copleșită și nimic nu anunța ce urma să vedem.

Mai întâi revenirea Ekaterinei, care a început să apese tot mai tare și pe serviciu, dar mai ales pe dreapta. Rezultatul? Trei game-uri la rând, apoi alte două, pentru un 5-2 explicat doar de scurta pauza medicală cerută de Simo între game-uri. Au părut să fie ceva probleme la spate.

Ne-am amintit imediat că Simona se văzuse deja de două ori cu Alexandrova, ambele meciuri pe hard, în 2019; a pierdut la Beijing, într-un meci cu asterisc, pentru că problemele ei la spate au afectat-o serios atunci. Dar și când a învins-o pe rusoaică în acel an, la Cincinnati (la puține săptămâni după titlul de la Wimbledon) a făcut-o greu, cu o revenire complicată (3-6, 7-5, 6-4). Așa că era avertizată în privința potențialului rusoaicei, genul de hitter care poate trimite winnere cu lejeritate. Și din toate pozițiile. Dacă mai era nevoie de un avertisment extra, acesta a venit sub forma victoriei Alexandrovei cu Iga Swiatek, din turul precedent.

Simona a revenit pe teren, însă fără deplasarea pentru care e cunoscută. Și care stă la baza jocului ei de tenis.

În condițiile astea, Ekaterina Alexandrova a continuat să lovească năprasnic și să adune puncte tot mai simple. A închis setul imediat, 6-2, apoi s-a repezit la 3-0 în manșa a doua, până când Simona a reușit primul ei game mai bun. Și-a făcut serviciul cu greu (după ce a salvat două mingi de 4-0), a rupt seria de nouă game-uri ale adversarei, însă mai mult nu s-a putut azi.

Alexandrova a închis meciul în fix o oră și se pregătește de semifinala cu Kaia Kanepi, care a beneficiat de abandonul Karolinei Muchova.

Asta înseamnă că sfertul de finală al Irinei Begu cu Naomi Osaka urmează imediat pe Margaret Court Arena.

Simona are acum câteva zile la dispoziție să se recupereze înainte de startul Australian Open, acolo unde este favorită 2 și are un tablou foarte solicitant.

https://twitter.com/WTA/status/1357592529550548997?s=20

Susține jurnalismul 30-0 în noul an

Fă-ți abonament pe un an la 30-0+ ca să susții 30-0 și proiectele noastre și ai acces la conținut exclusiv, dedicat abonaților – plus alte surprize!

Toate încasările sunt investite în menținerea și dezvoltarea produselor jurnalistice premium ale 30-0 și Lead.ro.

Poți să sprijini 30-0 și proiectele noastre și cu o comandă din Shop-ul 30-0.

Susține-ne ca să putem face mai mult conținut valoros și să avem un impact mai mare!