Fast
Zgura începe în Principat

Monte Carlo, tragerea la sorți: trasee dificile pentru Rafa și Nole

Treizecizero | 15 aprilie 2017

Până să încerce titlul 10 la Roland Garros, Rafa Nadal va încerca titlul 10 la Monte Carlo. Adesea, cele două au mers mână în mână pentru iberic. Săptămâna aceasta vom avea o primă oportunitate să vedem cum va aduce Nadal pe zgură nivelul bun arătat în primele trei luni de hard. Va avea nevoie, pentru că traseul nu se anunță deloc simplu pentru multiplul campion din Principat.

Nadal are un meci bun pentru intrarea în atmosferă, cu învingătorul dintre britanicii Kyle Edmund și Daniel Evans – foarte probabil va fi primul, dat fiind că Evans nu s-a simțit niciodată în largul lui pe zgură. Turul al treilea i l-ar putea aduce lui Rafa pe Alexander Zverev, într-o reeditare a superbului meci de la Australian Open. Traseul lui Nadal continuă apoi, dacă sorții se respectă, tot cu un alt rematch AO, cu Grigor Dimitrov. Dacă totul merge bine, ar urma apoi o semifinală cu Novak Djokovic.

Sârbul are un potențial meci mai tricky în turul al doilea, dacă va fi să fie Gilles Simon, și dacă Gillou va mai ști să pună la treabă tactica folosită la Melbourne, în 2016. Alternativa e Malek Jaziri. Apoi drumul lui Nole ar continua, în turul al treilea, cu un adversar ales dintre Fognini, Carreno Busta, Mahut sau Khachanov, cu primii doi profilându-se drept cele mai plauzibile opțiuni. Nici Novak nu are viață ușoară în sferturi, unde Dominic Thiem se poate dovedi o opoziție dificilă pentru dublul câștigător al Mastersului de la Monte Carlo.

Partea de sus a tabloului e dominată de Andy Murray, care își va testa cotul în regim de meci oficial, după ce a jucat demonstrativul cu Roger Federer, la Zurich. Murray deschide cu Tommy Robredo sau Gilles Muller, cu o posibilă reîntâlnire cu Kohlschreiber, cel în fața căruia a salvat șapte mingi de meci în februarie, la Dubai. Berdych, care va încerca să arate că a depășit șocul înfrângerii cu Federer, de la Miami, e potențialul adversar pentru sferturile de finală.

Și el fost campion în Principat, Stan Wawrinka este favorit 3 și posibil oponent în semifinale pentru Sir Andy. Drumul elvețianului începe cu Mischa Zverev sau Jiri Vesely. Pablo Cuevas, un specialist pe zgură, i s-ar putea afla dincolo de fileu în turul al treilea, iar Tsonga sau Pouille, în sferturi.

Marius Copil e în calificări, unde-l întâlnește azi pe Herbert.

Tabloul complet al turneului este aici.

http://www.atpworldtour.com/en/scores/current/monte-carlo/410/draws?sc_lang=en