Fast
Miki nu se regăsește

Mihaela Buzărnescu, eliminată în primul tur la Roland Garros

Treizecizero | 27 mai 2019
Roland Garros este oferit de

După ce Sorana Cîrstea reușise o revenire spectaculoasă cu Kaja Juvan, ceva mai devreme, pentru a se califica foarte frumos în turul doi la Paris, a fost rândul Mihaelei Buzărnescu să încerce același lucru. Din păcate, nu l-a reușit. Și nici n-a fost prea aproape.

Mai hotărâtă, mai limpede în planul ei, Ekaterina Alexandrova a câștigat simplu, probabil mai simplu decât s-ar fi așteptat: 6-4, 6-4, într-un meci cu multe greșeli ușoare și puține schimburi lungi.

*

Buzărnescu (favorită 30) revenise pe tabloul principal de la Roland Garros după excelentul parcurs de anul trecut, când a ajuns până în turul patru, eliminând-o pe drum, într-un meci superb, și pe Elina Svitolina – care se afla și ea într-o formă mult mai bună decât azi. 

După un început de an tare complicat, dar aflată într-o oarecare revenire de formă de la începerea sezonului de zgură, Mihaela a primit o adversară incomodă, cum sunt mai toate jucătoarele din Rusia. 

Ekaterina Alexandrova (24 de ani) a avut un prim trimestru foarte bun pe hard, cu semifinale la Budapesta, sferturi de finală acasă, la Sankt Petersburg, și un tur trei la Indian Wells. Și, chiar dacă n-a reușit mare brânză în sezonul de zgură – o singură victorie (cu Cepelova, la Nürnberg) în cele șapte meciuri de până aici -, Alexandrova s-a obișnuit mai repede cu zgura de la Paris.

Pe terenul 5, unde unghiurile de filmare sunt prea zgârcite pentru a surprinde varietatea din jocul Mihaelei, Alexandrova a reușit primul break al meciului, pentru 3-2, într-un game în care Miki a greșit destul de simplu de pe ambele părți.

Bandajată serios la umărul stâng, Buzărnescu a reușit imediat rebreak-ul, pentru 3-3, dar nu avea să fie un moment de cotitură. Dimpotrivă, tenisul fără ritm, cu multe erori neforțate a continuat, iar primele schimburi mai lungi, în care ambele jucătoare au construit mai bine, cu mai multă răbdare, au venit tocmai în game-ul șapte (cum altfel?), când Mihaela a salvat două mingi de break, înainte să o piardă pe a treia.

Alexandrova a profitat imediat de apatia Mihaelei, a mai făcut un pas în teren, a găsit alte câteva atacuri convingătoare și și-a confirmat cu ușurință break-ul. Chinuită parcă și de ceva dureri la acel umăr acoperit de bandaj, dar încurcată mai ales de prima minge a rusoaicei (14 puncte din 14), Mihaela n-a mai reușit să revină în primul set. 

Cu un joc ezitant, fără elanul pe care îl poate demonstra atunci când confiscă ea inițiativa, ea n-a făcut prea multe să o încurce pe Alexandrova.

Abia în setul doi a început Mihaela să joace mai optimist; abia aici am început să vedem și acele greșeli pozitive, pe care le faci atacând, nu așteptând. Și rezultatele s-au văzut imediat: break pentru 3-1, după un game jucat cu un pas în teren, mai aproape de stilul ei obișnuit. Din păcate, ceea ce urma să fie semnul revenirii, a dispărut rapid când Miki n-a găsit și consecvența necesară jocului ei de atac. Asta s-a văzut foarte bine în următoarele game-uri, când aproape totul a fost făcut și desfăcut în racheta româncei: câteva puncte frumoase, dar imediat alte două greșeli simple, care-au ajutat-o pe Ekaterina să rămână calmă. Rusoaica și-a luat break-ul înapoi și, chiar dacă a pierdut imediat pe propriul serviciu (4-2 pentru Mihaela), a revenit la fel de repede.

Mai atentă, fără să facă lucruri grozave, dar cu mult mai puține greșeli, Alexandrova a egalat la 4, pierzând un singur punct în aceste două game-uri, apoi a profitat de alte greșeli alte Mihaelei pentru a face un nou break. Câteva momente mai târziu, rusoaica avea două mingi de meci.

Că Mihaela le-a salvat frumos, atacând, n-a contat prea mult. Alexandrova a salvat la rându-i o minge de break și apoi a închis la a patra minge de meci.

Un meci pe care Mihaela, care va părăsi probabil top 40 după acest Roland Garros, va căuta să nu-l repete în perioada următoare.


Articol în curs de actualizare


***

Pregătește-te pentru Roland Garros! Viață de Slam, tricou de Slam!

Ne începem anul cu nopțile trăite pe ora de Melbourne, ne trăim primăvara fremătând pe zgura de la Paris, ne organizăm vara în jurul tenisului pe iarba de la Londra și ne începem toamna cu gândul la New York. Ne facem vacanțele și programul în funcție de ele, le iubim și le purtăm peste tot.

Comandă acum un tricou Grand Slam Life din 30-0 Shop!

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de