Fast
Marius leagă victoriile

Marius Copil îl bate pe Kohlschreiber la prima sa participare la Cincinnati

Radu Marina | 14 august 2018

Aflat la prima sa participare la Cincinnati, Marius Copil confirmă forma bună pe care o traversează cu o victorie excelentă, 6-4, 6-2, în fața lui Philipp Kohlschreiber, în prezent clasat pe locul 35 mondial. Dacă la Toronto timpul prea scurt de refacere după meciul intens cu Andy Murray l-a tras mult în jos în primul tur de calificări, acum, mai proaspăt fizic și cu același joc solid, Marius a reluat lucrurile de unde le-a lăsat la Washington, turneu în care i-a învins pe Mirza Basic, Jeremy Chardy și a făcut un meci fantastic cu Andy.

La Cincinnati, Copil a ajuns pe tabloul principal după două victorii în calificări; prima a obținut-o în fața lui Cameron Norrie, jucător care venea după două semifinale ATP consecutive, urmând ca apoi să-l învingă în două seturi pe John Jeffrey Wolf, un tânăr american beneficiar al unui wild card. Cele două victorii din calificări plus cea de azi din primul tur îl duc pe Marius din nou aproape de primii 80 de jucători ai lumii, urcând de săptămâna viitoare cel puțin până pe locul 82. Adăugăm la asta și vestea anunțată de jucător zilele trecute pe Twitter, anume că Andrei Pavel este noul său antrenor, și-s zile interesante pentru Marius.

https://twitter.com/MariusCopil/status/1028505076770463745

Victoria obținută în fața lui Kohlschreiber are însemnătatea ei, chiar și în condițiile în care neamțul nu a fost în cea mai bună stare fizică. Lăsând la o parte faptul că vorbim de un meci câștigat în fața unui jucător bine clasat și cu multă experiență, lucrul lăudabil aici e că Marius continuă trendul ascendent. La scurtă vreme după meciul pierdut la mare luptă cu Murray, în care a fost extraordinar pe alocuri, Marius răspunde legând trei victorii la rând într-un turneu Masters, dintre care una în fața unui jucător clasat în Top 40.

Contra lui Kohlschreiber, Marius și-a făcut jocul lui obișnuit, fără căderi, cu serviciul în zi de grație și multe veniri la fileu inspirate, bine gândite și deloc haotice. A fost suficient pentru a răpune un Kohlschreiber care nu s-a putut apropia de serviciul românului (nu a avut nicio minge de break), a părut surprins mai mereu de viteza în plus pe care Marius a avut-o în lovituri și mai apoi, în setul doi și diminuat fizic din cauza unei probleme pentru care a și avut de câteva ori nevoie de intervenția medicului.

Următorul adversar pentru Marius nu se asemănă deloc cu ceea ce a primit până acum. Marin Cilic e un jucător pe care Marius l-a învins în singurul lor meci direct, în 2012 la Beijing, dar de atunci și până acum s-au schimbat multe, în ambele cazuri: Cilic a devenit între timp câștigător de Grand Slam și finalist în alte două ocazii, Copil a urcat în top 100 și a adunat destulă experiență la acest nivel.

Această întâlnire aduce față în față doi jucători care în mod paradoxal se simt confortabil cu tenisul celuilalt; atât Cilic, cât și Marius preferă ritmul, le place ca mingea să vină repede, drept și în viteză, adică ceva ce amândoi pot produce constant.

Tot azi la Cincy, Ana Bogdan, la rându-i venită din calificări, a fost învinsă de Ekaterina Makarova, 6-3, 6-2. Rusoaica și-a luat revanșa astfel pentru eșecul suferit la Washington, cu două săptămâni în urmă, în fața Anei. Cum și Irina Begu a pierdut în turul 1, 4-6, 6-3, 6-3 cu Ajla Tomljanovic, Simona Halep rămâne singura româncă de pe tabloul de simplu. Ea o va întâlni, miercuri, pe aceeași Tomljanovic, care se va afla astfel la al treilea meci consecutiv contra unei românce, ea învingând-o și pe Sorana Cîrstea în calificări.

 

***

Nou de la 30-0: Icecream Tee! 

Vara asta, răcorește-te cu un tricou cu un design fresh! Tennis to melt for înseamnă acel tenis suprem, pentru care ai trece munții ca să-l poți vedea, trăi, respira. Înseamnă pasiune pentru tenis. Înseamnă și optimism, zâmbet și relaxare.

Mai înseamnă și că te topești după Simona ta, după Federerul tău, după Nadalul tău, după Djokoviciul tău, după tot ce te face să simți că trăiești. Și că e soare și bine.

Vara asta, topește-te după tenis cu acest nou tricou de la 30-0!

Comenzi de pe stoc AICI.