Fast
Marius, în finală la Basel!

Marius Copil, ce rezultat! Îl bate pe Zverev și se califică în finala de la Basel. Îl va întâlni pe Federer!

Treizecizero | 27 octombrie 2018

Marius Copil s-a calificat în finala de la Basel, obținând victoria carierei! 6-3, 6-7, 6-4 cu Alexander Zverev!

Cea mai importantă ocazie a carierei sale, un nou career-high și o întâlnire cu Federer în finală! Asta a obținut Marius azi.

Marius a făcut un meci excelent, protejându-și serviciul cu multă încredere și stând bine în schimburi cu oponentul său încă de la început. E elementul cu care Marius a surprins pe multă lume săptămâna aceasta: răbdarea crescută în schimburile de pe baseline și variația în lovituri, în înălțime și în viteza acestora. Un break i-a fost de ajuns lui Marius în primul set, iar românul a închis setul după ce a salvat două mingi de rebreak la 5-3.

Marius a continuat în aceeași notă foarte bună în setul al doilea, când l-a ținut la distanță pe un Zverev tot mai frustrat, punându-l sub presiune și pe serviciul acestuia. Copil a salvat alte trei mingi de break și a continuat să-și protejeze bine serva, în vreme ce scurtele sale l-au derutat pe Sascha. S-a ajuns în tiebreak, unde Marius a făcut primul minibreak-ul și s-a apropiat la două puncte de victorie. Dar Zverev a avut suficient cât să fugă cu setul, împingând meciul în decisiv. Era abia primul set pierdut de Marius toată săptămâna.

Drama și tensiunea au crescut, evident; ambii jucători au ieșit, pe rând, din game-uri grele pe propriul serviciu, depășind momente în care racheta atârna greu în mână din cauza presiunii. La 5-4, după ce tocmai ieșise dintr-un alt game greu, câștigat în urma unui schimb de 28 de mingi, Marius și-a asumat riscurile, procurându-și două mingi de meci după un atac cu reverul. Apoi a fructificat prima șansă de meci avută, atacând de asemenea curajos la fileu.

Citește analiza meciului AICI.

Este cel mai bun rezultat al carierei lui Marius, care se califică în a doua finală ATP a carierei și a sezonului, dar cea mai importantă.

Marius va ocupa, de săptămâna viitoare, cea mai bună clasare a carierei, intrând în Top 60. E consecința unui traseu fantastic, început din calificări și continuat pe tablou cu victorii la Cilic (nr.6 ATP) sau Zverev (5). Marius i-a mai învins pe Mischa Zverev (72) și Lajovic (48) în calificări, și pe Harrison (59) și Fritz (57) pe tablou.

În finală, Copil îl va întâlni pe însuși Roger Federer, eroul local, câștigător a opt titluri la Basel. Federer și-a revenit după trei meciuri ezitante, trecând clar de Daniil Medvedev în semifinale, 6-1, 6-4. Va fi o experiență extraordinară pentru Marius să joace o finală cu cel mai galonat jucător al tuturor timpurilor, chiar în orașul natal al acestuia.

https://twitter.com/TennisTV/status/1056205029407948802

https://twitter.com/TennisTV/status/1056203605039071232

https://twitter.com/doublefault28/status/1056187043464781825

https://twitter.com/doublefault28/status/1056197422890844162

https://twitter.com/TennisTV/status/1056199347006775299

 

 

***

Bunătăți din Shop-ul 30-0 despre care tu și prietenii tăi ar trebui să știți:

1. Pachetul One e reeditat: după ce tricourile Onederful au fost sold-out, pachetul One, dedicat Simonei, revine și e compus acum din tricoul Onederful Tricolor și ediția a doua a albumului foto Simona de Păstrat. Cum Simona va încheia un nou sezon pe locul 1 în lume, iată un cadou perfect pentru fanii ei: c combinație de două produse populare, la un preț mult mai avantajos.

 

2. Tricoul „N-o să”. Considerat de mulți dintre voi (și de noi :D) drept cel mai bun tricou făcut de 30-0. „N-o să” vorbește pentru sine. Prinde o mărime aici, cât încă mai găsești!

3. Neînvinșii. Cartea colegei Andreea Giuclea e o colecție grozavă de povești motivaționale a unora dintre cei mai buni sportivi români. Merită să le ducem aceste povești mai departe, fie și ca o formă de inspirație pentru viitorii campioni, de care sportul românesc are atâta nevoie.

4. „Povestea Primului Slam”. Unii dintre voi i-ați zis „carte”, alții, „revistă”. Dar cei mai mulți ați descris-o drept o publicație la standardele cele mai înalte, așa cum găsim în străinătate, despre campionii altora. Ei bine, avem și noi campionii noștri world-class. Simona Halep și titlul ei câștigat la Roland Garros sunt în centrul acestei colecții de articole, reportaje, interviuri și texte de opinie, colecție pe care n-o mai găsiți nicăieri în altă parte.

5. Tricoul „Icecream”. Iubim cu toții tenisul de ne topim după el. Ce mod mai bun de a transmite asta decât printr-un tricou cu mesaj? Tennis to melt for. 

6. Ești genul care preferă bundle-urile? Iată un super pachet, care cuprinde toate produsele de print scoase vreodată de 30-0, în cea mai avantajoasă ofertă cu putință: album foto + trei reviste, la un super preț promoțional, disponibil un timp limitat.

7. Îți plac stickerele 30-0? Acum sunt disponibile și în pack-uri de 7 sau de 10, la un preț mai bun.

Verifică aici toate produsele din Shop.