Fast
Revanșă pentru Karo într-un meci tare

Karolina Pliskova rămâne neînvinsă la Brisbane, salvează o minge de meci cu Naomi Osaka. Versus Madison Keys pentru un nou titlu la Queensland

Radu Marina | 11 ianuarie 2020

Într-un duel a două jucătoare de Top 3, Karolina Pliskova rămâne neînvinsă la Brisbane, turneu pe care l-a câștigat anul trecut, în urma victoriei asupra favoritei 3 Naomi Osaka.

După mai bine de două ore de joc și o minge de meci salvată, Pliskova reușește calificarea în a treia finală a carierei la Brisbane, 6-7 (10), 7-6 (3), 6-2, și obține o revanșă în fața lui Naomi, care a învins-o anul trecut în semifinalele Australian Open. Pliskova se va vedea în meciul pentru titlu cu Madison Keys, care a trecut, 3-6, 6-2, 6-3, de Petra Kvitova. 

Dacă la prima semifinală dintre Keys și Kvitova lucrurile au curs doar în direcția americancei după pierderea primul set, confruntarea Pliskova – Osaka a avut echilibru, foarte multă calitate și, evident, dramatism. Timp de aproape două seturi, nicio jucătoare nu și-a cedat serviciul, iar primul break al meciului a venit la 5-5 în setul doi, după două ore de joc.

Naomi Osaka, care a încheiat cu 16 ași și a salvat două mingi de set în tiebreak-ul primului set, a făcut prima break-ul la 5-5 în setul doi și a avut șansa de a servi pentru meci. Până la un punct, misiunea asta a părut o formalitate, ajungând rapid la 40-30. Însă, câteva erori neforțate au readus-o pe Pliskova în set și în meci: Karo a făcut break-ul, a egalat și a dus setul într-un tiebreak câștigat clar. 

Setul doi, la fel ca primul, a fost unul extrem de bun. S-au făcut doar 22 de erori neforțate în total, în timp ce raportul loviturilor câștigătoare a fost 19-15 în favoarea japonezei. După mingea de meci irosită, nivelul lui Naomi, dar mai ales intensitatea și libertatea arătate timp de două seturi, a scăzut drastic, deși a fost sfătuită de Fissette să “se întoarcă la adevărata Naomi”. Nu s-a întors, ba din contra, nivelul ei a scăzut și mai tare, lăsând-o pe Pliskova să dicteze, să facă și să desfacă. 

De la un procent de 88% puncte câștigate cu primul serviciu avut în primele două seturi, Osaka a ajuns la 50% în setul decisiv, aceasta fiind și cheia meciului. Osaka nu s-a mai putut baza pe serviciu, deci nu s-a mai aflat în niciun moment în controlul jocului, fiind obligată să joace în termenii impuși de Pliskova, care a cedat doar 2 puncte cu prima servă și a salvat toate cele șase mingi de break. 

Osaka își vede oprită aici seria de 14 victorii consecutive, o serie pe care a început-o anul trecut, la Osaka, și care i-a adus două trofee. Dincolo, Karolina își asigură postura de favorită 2 la Australian Open.

Pentru al treilea trofeu la Brisbane, Pliskova se vede cu Madison Keys, calificată în a 10-a ei finală WTA, dar prima în Australia. Surprinzător, deși vorbim de două jucătoare de top, cele două vor juca mâine primul lor meci.

Foto: Jimmie48Photography