Fast
Ana se oprește în semifinale

Julia Goerges îi oprește traseul și săptămâna excelentă Anei Bogdan. Finala BRD Bucharest Open: Begu vs Goerges

Radu Marina | 22 iulie 2017

Ana Bogdan a fost învinsă în trei seturi, 3-6, 6-2, 6-4 de Julia Goerges şi îşi vede oprită seria de victorii de la Bucureşti. Rămâne, însă, cu o săptămână foarte bună, cu câteva realizări excelente, cu un plus de experienţă, cu cea mai importantă victorie a carierei ei de până acum (cea cu Sevastova) şi cu un nou career high de săptămâna viitoare. E o săptămână pe care se pot construi multe de acum încolo.

La fel ca în meciul precedent, Ana a început meciul foarte activă, s-a deplasat bine, a fost agresivă cu reverul şi a căutat să o facă pe Goerges să joace o minge în plus, reuşind break-ul încă din începutul setului, suficient pentru a câştiga setul, stând la adăpostul unui serviciu foarte bun (nu a avut nicio minge de break, a pierdut doar 5 puncte cu prima servă şi a avut 4 aşi). Pe lângă asta, a rezistat neaşteptat de bine în schimburile agresive şi a căutat să-şi deschidă de fiecare dată terenul cu forehand-ul, reuşind de multe ori să o facă pe Goerges să lovească fără control şi dezechilibrat. Pe finalul setului, nemţoaica a început să dea semne că e din ce în ce mai prezentă în meci; a lovit cu mai multă siguranţă, a citit din ce în ce mai bine serviciul Anei şi a început să apese pe serviciu.

Setul doi a început cu break pentru Goerges, după nişte retururi şi lovituri cu forehand-ul senzaţionale; pur şi simplu, atunci când Goerges se aşează la lovitură nu prea sunt multe lucruri de făcut. A continuat cu acest joc hiperagresiv, a lovit năprasnic şi cu forehand-ul invers şi cu reverul în lung de linie, a pus o presiune constantă pe Ana la retur şi cu venirile în faţă, iar în câteva minute conducea cu 5-0. Ana a încercat o revenire, a legat 2 game-uri, dar insuficient însă.

În decisiv nemţoaica a început la fel de tare, a făcut break la zero după două retururi câştigătoare pe serviciul doi al Anei, iar lucrurile nu arătau tocmai optimist. Deşi Ana a tot încercat să o joace mai mult pe rever, de multe ori Goerges s-a aşezat să lovească cu dreapta inversă, reuşind, desigur să fie decisivă şi să închidă punctul mai de fiecare dată.

La 0-2, românca a lovit ceva mai înalt, a variat traiectoria mingii, a încercat să nu mai dea ritm şi a continuat să se agaţe de orice minge pentru a o obliga pe Goerges să lovească o dată în plus – aşa a reușit să facă break-ul, iar de aici a lovit din ce în ce mai sigur. Deşi şi-a pierdut din nou serviciul la 3-2, după un retur norocos al nemţoaicei, a continuat să joace foarte bine, a avut o atitudine excelentă şi nu a renunţat. La 3-4 a făcut un game remarcabil; a salvat mingi de break, a câştigat unul din cele mai lungi schimburi ale meciului, a început să dicteze din nou cu forehand-ul, a fost atentă la fileu unde a reuşit 2 voleuri bune şi, după multă luptă, a egalat la 4. Aici a început foarte bine, s-a dus repede la 0-30, dar răspunsul lui Goerges a fost pe măsură: un forehand câştigător, un as şi un stop-voleu perfect; Ana trebuia să servească pentru a rămâne în meci. Şi nu a făcut-o deloc rău, însă Goerges s-a folosit de toată experienţa ei. A schimbat tactica (a jucat foarte înalt 2-3 mingi, iar apoi a accelerat cu forehand-ul, surprinzând-o pe Ana de două ori la rând) şi a reușit să închidă meciul, cum altfel, cu un forehand câştigător în lungul liniei.

A fost un meci în care jucătoarea care şi-a asumat mai multe riscuri, a jucat mai curajos (mai ales la 4-4, 0-30) a avut câştig de cauză. Ana nu a făcut deloc un meci rău, a dat un răspuns excelent unei super jucătoare, care atunci când are tenisul la ea, e greu să-i faci faţă. Iar săptămâna asta tenisul Juliei Goerges a fost la un nivel foarte înalt, mai ales atunci când a fost cu spatele la zid (în primul meci a pierdut cu 1-6, a revenit categoric în următorele două seturi, cu Alexandra a fost excelentă în momentele importante, iar azi a ieşit iar dintr-un meci complicat, fiind foarte lucidă în momentele importante).

Pentru Goerges e a 8-a finală WTA şi a doua a sezonului, după cea de la Mallorca, iar în finală o va întâlni pe Irina Begu, care a trecut azi de Carla Suarez Navarro. Va fi al treilea meci între cele două, până acum fiecare câştigând câte un meci.

Fotografii: Sportpictures