Irina Begu se califică în finala turneului WTA 125k de la București. Jaqueline Cristian e în finală la Le Neubourg

Treizecizero | 17 septembrie 2022

Irina Begu, singura româncă rămasă în cursă din cele nouă care au început tabloul principal de la Țiriac Foundation Trophy, s-a calificat în finală, după o nouă victorie expeditivă, 6-2, 6-2 cu italianca Sara Errani.

A fost un meci controlat cap-coadă de româncă, în special din momentul în care ea a reușit să facă break-ul de la 2-2 în primul set.

În ciuda scorului clar, n-au lipsit raliurile lungi și intense, inevitabile într-un meci cu Errani. Irina mai reglează astfel din head-to-head-ul cu experimentata veterană italiană, reducând din diferență la 2-3.

Irina o va întâlni în finală pe Reka-Luca Jani, din Ungaria, cea care a învins-o în prima semifinală pe Maryna Zanevska, 7-5, 7-6.

Cu Jani, locul 114 în circuit, Irina s-a mai întânit o singură dată, într-un ITF care datează din 2008, românca impunându-se atunci la Budapesta, tot pe zgură, 6-4, 6-1.

Irina și-a respectat statutul în această săptămână la București, ajungând în finală fără să fi pierdut mai mult de trei game-uri în vreun set. Ea a trecut de Pigossi (6-3, 6-1), Irina Bara (6-0, 6-2) și Baindl (6-1, 6-1).

Jaqueline adună puncte și meciuri în picioare în Franța

Într-un alt turneu al acestei săptămâni, Jaqueline Cristian s-a calificat în finală la Le Neubourg, un turneu ITF de 80k jucat pe hard, la care românca este cap de serie 1.

În semifinale, Jaqueline s-a impus în fața lui Harmony Tan (4), cea care a eliminat-o pe Serena Williams în primul tur la Wimbledon și a mers apoi până în optimile de finală. Jaq conducea cu 3-6, 6-4, 4-0 în momentul în care franțuzoaica s-a retras. E prima oară în trei meciuri când Jaqueline câștigă contra lui Tan.

În finală, românca o va întâlni pe învingătoarea dintre Mona Barthel și Magali Kempen.

Revenită pe teren la US Open după șase luni de absență, Jaqueline a strâns ore bune la acest turneu, la care a trecut, de fiecare dată în trei seturi, de Sonay Kartal (6-2, 2-6, 6-3), Marine Partaud (4-6, 6-3, 6-1) și Ysaline Bonaventure (6-4, 1-6, 6-4).

Punctele strânse aici o ajută pe Jaq să salte până în zona locului 71 în clasament, important, în contextul în care o bună parte din punctele ei curente sunt obținute în sezonul de toamnă 2021. Dar pentru ea mai important e acum să strângă meciuri și încredere, după o pauză atât de lungă.

Foto: SportsPictures

 

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea